StoryEditorOCM
TV&RealityRANO UJUTRO

Navijte satove: prijenos koncerta ‘Glazba glasnija od potresa‘ u srijedu ujutro u 6.24 iz HNK Zagreb

Piše SCENA SD
21. ožujka 2023. - 21:02

Na treću godišnjicu potresa u Zagrebu u predvorju Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu održava se jedinstveni glazbeni događaj, koncert "Glazba glasnija od potresa", koji okuplja vrsne umjetnike različitih stilskih profila. Svojim ranojutarnjim nastupom (srijeda ujutro u 6.24 sati) podsjećaju nas na strašan događaj kojim je oštećen povijesni centar Zagreba, pa tako i zgrada Hrvatskog glazbenog zavoda, omiljena dvorana svih tankoćutnih glazbenika.

Ta je zgrada naše najstarije glazbene institucije i udruge trenutačno zbog konstrukcijske obnove zatvorena, ali ona i dalje djeluje, samo izvan matičnog prostora. Za njezinu opstojnost bitno je neprestano koncertiranje glazbenika koji su njezini redovni članovi i podupiratelji.

image
Press Htv/

Pijanist i skladatelj Matej Meštrović otvara program praizvedbom nove skladbe za svoju omiljenu dvoranu HGZ, samo konstruktivno!, u kojoj se nadahnjuje videosnimkama recentnih radova konstruktivne obnove. Koncert šalje svim gledateljima poruku nade i optimizma, jer potres je ovdje i šira metafora za sve nedaće koje su zadesile čovječanstvo. Budimo se uz glazbu i konstruktivne pozitivne misli, uz prijenos koncerta na Prvom programu HTV-a i na Radio Sljemenu, stream na Facebook stranici HRT Vijesti te snimku na Trećem programu HTV-a.

Nastupaju umjetnici: Matej Meštrović (klavir), Renata Sabljak (sopran). Zagreb Klezmer Trio, Kvartet Sebastian, Simply Brass, Flam-a Duo, Josipa Bilić (sopran), Roko Radovan (tenor), Lana Bradić (klavir) i Vokalni ansambl Angeluš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 20:59