StoryEditorOCM
Showbiznejasne okolnosti

Smrt Matthewa Perryja pod istragom: Kako je poznati glumac došao do kobne doze anestetika?

Piše scena sd
22. svibnja 2024. - 06:12

Američka policija je objavila kako istražuje okolnosti smrti glumca Matthewa Perryja (54), zvijezde serije “Prijatelji”, koji je u listopadu preminuo od “akutnih posljedica” uzimanja ketamina.

Detektivi odjela za umorstva u Los Angelesu i savezni agenti istražuju kako je Perry došao do visoke doze moćnog lijeka ketamina koji je pronađen u njegovom tijelu i za koji je utvrđeno da je uzrokovao njegovu smrt.

Zvijezdu serije "Prijatelji" je 28. listopada pronašao bez svijesti njegov pomoćnik u jacuzziju u njegovom domu u Los Angelesu. Prema izvješću Okružnog ureda za sudsku medicinu Los Angelesa, Perry je umro od "akutnih učinaka ketamina", koji su u kombinaciji s drugim čimbenicima uzrokovali gubitak svijesti i skliznuće ispod vode u hidromasažnoj kadi.

Toksikološki testovi su otkrili da je ketamin, kratkodjelujući anestetik s halucinogenim svojstvima, u Perryjevom tijelu bio u opasno visokim razinama unutar raspona koji se obično povezuje s općom anestezijom koja se koristi u praćenoj kirurškoj njezi, stoji u obdukciji.

Utvrđeno je da je njegova smrt "nesretni slučaj", ali je i dalje pod istragom. Kako je glumac došao do ketamina ili tko mu ga je mogao nabaviti ostala su otvorena pitanja istrage koja je u tijeku.

Matthew Perry godinama se borio s ovisnošću o lijekovima protiv bolova i alkoholu. U svojim memoarima objavljenim prošle godine, povjerio se da je prošao 65 sesija odvikavanja, potrošivši više od devet milijuna dolara.

Također je bio podvrgnut nekoliko operacija povezanih s problemima ovisnosti o drogama, uključujući sedmosatnu operaciju debelog crijeva 2018.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 07:26