StoryEditorOCM
Showbiznovi početak

Slavni pjevač nastupa na nogometnom prvenstvu u Katru nakon dugo izbivanja; Bio je zarobljen u kući tri godine, proživljavao ‘horor‘, sada sprema veliki povratak

Piše MOZAIK SD
2. prosinca 2022. - 20:51

Pjevač Robbie Williams dugo se nije pojavljivao u javnosti, a sada se vraća u punom sjaju.

Idućeg tjedna, 8. prosinca, nastupit će na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru. Mnogi su ga osudili zbog toga. Williams tvrdi da bi bilo ‘licemjerno‘ ne učiniti to.

U odlomku iz Williamsova intervjua talijanskim novinama Venerdì di Repubblica, koji bi trebao biti objavljen sljedećeg mjeseca, bivši član grupe ‘Take That‘ rekao je: ‘Naravno, ne odobravam nikakvu zloupotrebu ljudskih prava nigdje. Ali, ako nigdje ne odobravamo kršenje ljudskih prava, onda bi to bila najkraća turneja koju je svijet ikada vidio: ne bih čak ni mogao nastupiti u svojoj kuhinji.‘

Zatim je dodao: ‘Svatko tko ostavlja poruke u kojima piše ‘ne Katru‘, radi to na kineskoj tehnologiji. Bilo bi licemjerno od mene da ne odem zbog mjesta na koja idem.‘

Inače, Williams nije dugo bio aktivan na glazbenoj sceni, a noviji projekti nisu mogli nadmašiti njegovu staru slavu, piše Story.

Nedavno je započeo veliku turneju po Europi koja je dobila ime po njegovom novom komercijalnom albumu ‘XXV‘ na kojem su se našli njegovi najveći hitovi, ali remasterirani i ‘osvježeni‘, odnosno modernijeg tona.

Zanimljivo je da je njegov put do uspjeha započeo 1995. godine kada je započeo solo karijeru, a od tada je prodao više od 85 milijuna albuma.

Iza sebe ima brojne nagrade, no iako su mu mnogi zavidjeli na svemu što je postigao, misleći da mu je put lak, istina je da se svih ovih godina borio s ozbiljnim psihičkim problemima.

Naime, 2019. godine izrekao je šokantno priznanje koje je u javnosti odjeknulo kao grom iz vedra neba.

Pjevač je tada otkrio da je tri godine bio zarobljen u kući. Zarobljenik vlastitog uma. Patio je od agorafobije, što znači da se bojao otvorenih prostora. Velika i teška borba sa samim sobom trajala je od 2006. do 2009. godine.

Otkrio je da je tri godine proveo na kauču jedući čips i gledajući televiziju, a za to vrijeme u njegov život ušla je Ayda Field, supruga koja ga je uspjela ‘izvući iz kuće‘ i vratiti u javnost.

Par se vjenčao 2010. godine, a kasnije su dobili troje djece: Theodoru Rose (6), Charltona Valentinea (4) i Colette Josephine (11 mjeseci).

‘Kad smo dobili prvo dijete, moja žena je bila zabrinuta hoće li se udati za pravu osobu, jer sam se tada znao skrivati ​​i prva tri mjeseca samo sam igrao igricu ​​(FIFA). Prva tri mjeseca života naše bebe dok sam ja igrao igricu Ayda je rekla: ‘Sigurna sam da je on dobar čovjek, ali što radi?‘ Nakon tri mjeseca izašao sam iz svoje ‘pećine‘ i tek tada sam bio spreman suočiti se s odgovornošću i biti otac‘, priznao je pjevač jednom prilikom.

Osim straha od otvorenih prostora i straha od odgovornosti, priznao je da je patio i od tjelesne dismorfije i noćnog prejedanja, a definitivno je bilo gore kada je u dvadesetima doživio ozbiljne halucinacije. Priznao je da je skoro pao u iskušenje da počini samoubojstvo jer je osjećao da ga proganja duh.

Pjevač je dobar dio života vodio teške psihičke bitke, a otkrio je i da je kuća u kojoj je živio sagrađena na groblju. ‘Da sam ostao u toj kući, ubio bih se‘, jednom je priznao.

Robbie je tada rekao da su se u toj kući vrata sama zaključavala, da je čuo glazbu u nekim sobama i korake kad je bio siguran da u toj kući nema nikoga osim njega. Zatim je utrčao u auto i sakrio se na stražnjem sjedalu. Poznato je da je u tom razdoblju Robbie konzumirao kokain.

Supruga Ayda bila je veliki spas za pjevača, jer je nakon njenog pojavljivanja u njegovom životu uspio pobijediti sve ovisnosti o opijatima, fobije i strahove od odgovornosti.

Inače, pjevač je u svijet glazbe ušao 1990. godine kao član grupe ‘Take That‘, ali je grupu napustio 1995. godine želeći nastaviti solo karijeru koja mu je donijela ogroman uspjeh.

Uspio je prevladati psihičke probleme i prepreke, zahvaljujući kojima danas vodi normalan obiteljski život.

image
Aaron Chown/Afp
image
Tobias Hase/Afp
image
Georg Wendt/Dpa Picture-alliance Via Afp
image

SANREMO 25 02 2000 MAGAZIN-SPEKTAKLI ROBBIE WILLIAMS-NASTUP MEDJU GOSTIMA FESTIVALA FOTO VOJKO BASIC

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. siječanj 2023 13:27