StoryEditorOCM
ShowbizNEMORNA dizajnerica

Pogledajte novu kolekciju Monike Sablić inspiriranu obožavanim 80-ima: Splićanka je sama sebi najbolji model, otkriva i za koju je poznatu facu u sebe doma spremala sarme

Piše Mozaik SD
23. rujna 2022. - 15:21
‘Obožavam predimenzionirane retro kapute koji se vežu u struku jer u kombinaciji s uskim hlačama žene vizualno stanjuju‘ - objašnjava Monika SablićIvan Gudić

Monika Sablić je osmislila kolekciju nadahnutu starim izdanjima Voguea i Burde, a kako i priliči, koristila je i stare materijale. I onda je sama nosila svoje kreacije postvaši ujedno i zaštitno lice u kampanji.

I tako iz jedne originalne kolekcije u drugu, nakon što je lani, kad je slavila deset godina stvaralaštva, za zaštitna lica svojih modela odabrala najljepše hrvatske manekenke i misice, do proljeća ove godine kada je lansirala liniju majica bFamous! by Monika & Jadran, s printovima fotografija stranih i domaćih zvijezda koje je snimio Jadran Lazić.

Sada je ekskluzivno za magazin Gloriju otkrila svoje nove radove nadahnute "ludim 80-ima". 

image
Ivan Gudić

"Ionako sve kreiram prema vlastitom ukusu, nema ničega što sama ne bih odjenula. Kroz ono što radim totalno se odražava moj stil. Žene me vole vidjeti u mojim kreacijama i smatraju da sam najbolja reklama za odjeću koju dizajniram.

Obožavam predimenzionirane retro kapute koji se vežu u struku jer u kombinaciji s uskim hlačama žene vizualno stanjuju", objašnjava Monika Sablić, čija jesensko-zimska kolekcija, sastavljena od kaftan-haljina, prsluka, hlača, majica, kaputa i odijela, ima još jednu posebnost.

bFamous! ide dalje

Pri izradi nekih modela koristila je neiskorištene materijale, jer recikliranje je svjetski trend, te spajala naizgled nespojivo.

image
Ivan Gudić

"Bilo mi je žao baciti ostatke materijala koji su se nakupili tijekom 11 godina moga rada, tim više što je riječ o vrhunskim tkaninama poput svile, brokata i pliša", govori Monika.

Otkriva da stvarati može samo kad je opuštena i lišena negativnih misli, pa je tako i projekt bFamous! by Monika & Jadran smislila dok je Jadranu Laziću, splitskom fotografu s holivudskom karijerom, kuhala sarmu u svom domu.

image
Ivan Gudić

Majice sa zvijezdama poput Lady Di, Liz Taylor, Grace Jones i Mickeyja Rourkea te Olivera Dragojevića, Miše Kovača, Doris Dragović i Borisa Dvornika toliko su oduševile ljude da je Monika nastavila s njihovom proizvodnjom.

Štoviše, asortiman će proširiti na "hudice", a planira lansirati i svečanu novogodišnju kolekciju.

image
Ivan Gudić
image
Ivan Gudić
image
Ivan Gudić
image
Ivan Gudić
image
Ivan Gudić
image
Ivan Gudić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 12:53