StoryEditorOCM
ShowbizVELIKI USPJEH

Od izbjeglištva iz Sarajeva do holivudske elite: ovo je priča o Saneli, svjetski poznatoj poduzetnici i reality faci

Piše MOZAIK SD
24. veljače 2023. - 11:39

Sanela Jenkins, svjetski poznata poduzetnica i filantropkinja, ujedno je i jedna od najljepših Bosanki na svijetu, koja je od izbjeglištva iz Sarajeva - dogurala do velikog uspjeha u Americi, prenosi Zadovoljna

image
Fayes Vision/startraksphoto.com/Instar Images/Profimedia/Fayes Vision/startraksphoto.com/Instar Images/Profimedia

Jenkins je prije trideset godina iz Bosne izbjegla u Veliku Britaniju, gdje je završila studij ekonomije i informatike. Njezin put prema uspjehu počeo je čim je stigla u Veliku Britaniju. Dok je bila studentica, upoznala je svog supruga, 14 godina starijeg predavača, Rodgera Jenkinsa. Za njega se udala 1999. godine u Londonu i par je dobio dvoje djece.

Tijekom studija Sanela je osnovala kompaniju kupaćih kostima. Tijekom vremena stvorila je niz uspješnih tvrtki, a stečeni kapital uložila je u ostale svoje filantropske pothvate. Zapadnom svijetu ova je Bosanka jako poznata po svojoj knjizi "Room 23", knjizi koju je napravila u suradnji s fotografkinjom Deborah Anderson - koja sadrži portrete slavnih ljudi. 

"Možemo se seliti na kraj svijeta, kao što sam se i ja odselila, ali ne možemo pobjeći od sebe. Kultura i karakteri su duboko usađeni u nama i ne može ih promijeniti nova adresa stanovanja. Moja djeca su veoma privržena Sarajevu i cijeloj zemlji, kao da su konstantno odrastali u BiH. Govore čisti bosanski jezik, tamo imaju vrlo bliske prijatelje“, rekla je Sanela, koja se s djecom nakon razvoda preselila u Los Angeles.

Jednom je prilikom za medije otvorila dušu o svojoj prilagodbi životu u Londonu.

"Bogate Londonke uvijek su me gledale kao neku naručenu mladu iz istočne Europe. Nažalost, shvatila sam, družeći se sa takozvanim "social girls", ako imaš veliki dijamantski prsten, razgovarat će s tobom. Tako da sam nabavila dijamantski prsten. Kupio mi ga je moj dragi suprug kojeg je povrijedilo to što su me gledali s visine", prisjetila se.

Sanelin prvi suprug bio je bankar koji je u godinu dana zaradio 75 milijuna funti, nakon čega je banku Barclays izvukao iz krize. On i Sanela u braku su bili deset godina, a nakon razvoda ona je postala "teža" za 150 milijuna dolara. Njihov razvod britanski mediji su nazvali "najsretniji razvod svih vremena", zbog mirne i prijateljske atmosfere u kojoj su se razišli.

Sanela je kasnije ljubav pronašla u zagrljaju Ashera Monroa, s kojim je prije 3 godine, u dobi od 46 godina, dočekala svoje treće dijete. Zanimljivo je da je Usher od nje mlađi 16 godina, što ga čini tek devet godina starijeg od njezinog najstarijeg sina. 

"Za ženu je jako bitno da je s muškarcem koji razumije njezinu narav. Moj prvi muž bio je Englez, sada sam s Amerikancem zato što se oni ne boje jake žene. Njima to ne smeta, njima je to normalno‘“, otkrila je Sanela.

Sanela se i nakon razvoda nastavila  baviti poduzetništvom i humanitarnim radom. Kreće se u elitnim krugovima rame uz rame s Eltonom Johnom, Seanom Pennom i Cindy Crawford. Bila je čak i dio serijala "Prave domaćice s Beverly Hillsa, a dobila je mjesto na listi 500 najbogatijih ljudi iz Velike Britanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2023 01:41