StoryEditorOCM
ShowbizDRUGAČIJI OD DRUGIH

Marko iz ‘Plesa sa zvijezdama‘ vas je očarao odnosom s Majom? Zapeo je za oko mnogim curama, evo koga privatno ljubi

Piše Zvonimir Milaković/Gloria
23. svibnja 2023. - 16:36

Dok nas još uvijek trese plesna groznica koju je uzrokovao popularni show Nove TV "Ples sa zvijezdama", gdje su se poznata lica borila za naklonost žirija i publike, gledatelje su zaintrigirali i njihovi mentori.

Jedan od njih je Marko Mrkić koji je napustio show zajedno s plesnom partnericom Majom Drobnjaković.

Profesionalni plesač, koji se u prethodne dvije sezone probio u finale - prvi put s Viktorijom Rađom, a potom s Jelenom Perić - ovaj put je izletio u polufinalu.

 

No, nije sve u natjecanju, nešto je i u mentoriranju koje mu je od velikog značaja - a posebno ove sezone, kada je iz tjedna u tjedan dokazivao da kineziologinja Maja Drobnjaković unatoč invaliditetu može jednako dobro plesati kao drugi kandidati.

"Bilo mi je najvažnije da Maja zablista i da ostvarimo što bolji rezultat! Doista nismo ciljali na pobjedu, nego smo htjeli pokazati da za osobu s invaliditetom nema prepreka. Stopalo je čovjekov najbolji prijatelj u plesu i omogućuje nam da pokreti budu potpuni i jasni, a mojoj plesnoj partnerici je zbog tjelesnog nedostatka bilo nemoguće izvesti neke pokrete koji se ocjenjuju.

Iako je Maja sportašica, svejedno joj je bilo teško. No, ponosan sam na nju jer je sve do polufinala bila ravnopravna s drugim kandidatima", govori Zagrepčanin, koji je ekipu Glorije s djevojkom i poslovnom partnericom Anteom Franjić ugostio u njihovoj plesnoj školi "Lijeva&Desna".

Proplesao zbog simpatije

"Počeo sam plesati s četrnaest godina. Iako sam još tada smatrao da je to zanimacija samo za cure, upravo je jedna djevojka učinila da promijenim mišljenje. Moja tadašnja simpatija dugo me nagovarala da se s njom upišem na plesni tečaj, i ubrzo nakon što sam to napravio, shvatio sam da se time želim baviti.

Mama Ružica je bila oduševljena, uvijek je govorila da dečki moraju znati voditi partnericu po podiju, tati Milenku je moj odabir malo teže pao... Nije mu bilo jasno zašto sam prestao trenirati tenis i počeo trenirati valcer, tango, foxtrot, quickstep... Doista mu nije bilo jasno što pronalazim u tome, a danas je ponosan na sve moje uspjehe.

image
Vanesa Pandžić/ Cropix

Naime, sudjelovao sam na brojnim natjecanjima, turnirima, nastupao s reprezentacijom Hrvatskog sportskog plesnog saveza i spletom okolnosti završio u showu "Ples sa zvijezdama", opisuje svoj put do zvijezda. Na tom putu, dodaje, već šest godina prati ga njegova Antea.

Antea proplesala zbog njega

"Marko je počeo plesati zbog jedne cure, a ja zbog njega. Dok sam još studirala germanistiku na Filozofskom fakultetu, odlučili smo pokrenuti plesnu školu. Složili smo program poduke i krenuli u posao koji super odrađujemo", kaže Antea Franjić, koja je u Zagreb stigla iz Koprivnice. Marka je, kaže, upoznala ispred zagrebačkog bara Alcatraz.

"Stajali smo svatko sa svojim društvom, slušala se glazba, a ja sam se zaderao neka netko pusti Beyoncéinu pjesmu "Drunk in Love". Antea je to čula i pustila s bluetooth zvučnika pjesmu. Nakon toga izgovorio sam nekoliko svojih šarmantnih uleta, koje ona nije najbolje prihvatila" - prisjetio se šarmantni plesač, koji je mnogim djevojkama ispred malih ekrana zapeo za oko.

image
Vanesa Pandžić/ Cropix

"Postoji i druga strana priče... Naime, i prije nego što smo se upoznali zapazila sam Markov profil na Instagramu. Nekoliko mjeseci kasnije, čujem tipa kako se ispred Alcatraza dere da mu netko pusti tu pjesmu. On me, naravno, odmah pitao da odemo na spoj, ali ja sam pristala tek za tri tjedna" - otkrila je Antea, koja je osvojila njegovo srce.

Sad je sezona svadbi, radimo koreografije prvih plesova, održavamo treninge s grupama, uglavnom, intenzivno je. Tek na ljeto ćemo predahnuti", govori Marko Mrkić.

Htio bih imati djecu, ali ne žurimo

U svom zagrebačkom domu žive sami - nemaju čak ni kućnog ljubimca - ali ne kriju da žele postati roditelji.

"Jednog dana sigurno, i htio bih imati puno djece. Ali trenutačno smo samo ambiciozan mladi par koji je puno toga podredio poslu i stvaranju. Puno komuniciramo, uvažavamo se i podržavamo jedno drugo.

Ja ću prvi poslušati što Antea ima za reći, jer nisam upoznao nekoga toliko verbalno spretnog, inteligentnog i duhovitog. S druge strane, ja češće pokrećem inicijativu gdje ćemo i što ćemo raditi. Razgovaramo, naravno, i o djeci i vjerujem da trenutak kad ćemo ih imati nije tako dalek", kaže Marko, a Antea dodaje da se nikamo ne žure te da nisu opterećeni očekivanjima drugih.

image
Vanesa Pandžić/ Cropix

Zgodan mladić koji svaki dan u naručju drži atraktivnu plesnu partnericu mnogima bi bio razlog za zabrinutost, ali Antea ne samo što nije zabrinuta nego ne pokazuje ni zrnce ljubomore.

"Lako što su lijepe i atraktivne, nego su i pametne, drage i super cure! Ali ne, nema ljubomore, sve je to samo posao, a nekad i lijepo prijateljstvo", kaže kroz smijeh Antea koja je uz posao plesne instruktorice radila u reklamnoj agenciji i bavila se prevođenjem.

"Nakon ove sezone planiram zasluženi odmor s djevojkom koju najviše volim, i to negdje daleko. Vjerojatno ćemo otplesati u New York ili Japan" - nagovijestio je Marko u razgovoru za Gloriju.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 17:05