StoryEditorOCM
ShowbizSPALADIUM NA VAGI

Kupili ste karte za Doris i Jelenu Rozgu za Spaladium Arenu, a nemate pojma hoće li se koncerti uopće održati? Pokušali smo istražiti, evo kakvo je trenutno stanje

Piše Ivana Kapetanović
26. rujna 2022. - 17:11
Splitske pjevačice nedvojbeno su s velikom radošću pripremale koncerte, no još je sve krajnje neizvjesno i puno upitnikaArhiva/Cropix

S obzirom na nedavne vijesti oko zatvaranja Spaladium Arene i brojnih zakazanih koncerata koji su ondje trebali biti održani, poput onog Doris Dragović, Jelene Rozge, Gibonnija, Merlina, Klape Rišpet i drugih, pokušali smo istražiti kakva je situacija i što se zapravo događa. 

Za komentar o zatvaranju i sudbini planiranih nastupa pitali smo djelatnika Arene, koji nam je tek kratko rekao: “Trenutno vam ne mogu dati nikakvu službenu izjavu, nadam se da će se više znati koncem tjedna ili početkom idućeg.”

Zatvara se Spaladium arena, Grad ne odustaje od svojih potraživanja. Propadaju koncerti Doris, Gibonnija, Rozge...‘ Iz Banovine nude pomoć u nalaženju drugih lokacija

Zanimalo nas je i je li se netko obratio Gradu i tražio potencijalne nove lokacije za koncerte, budući su iz Grada obećali pomoći na tu temu, dobili smo ovakav odgovor od Vedrane Franić, pročelnice po ovl. Službe za razvoj grada:

“S obzirom da se radi o organiziranju događanja u privatnom aranžmanu, smatramo da Grad ne može u ime i za organizatora ovakvih događanja tražiti nove lokacije. Isto je u ovlasti tvrtki i osoba koje organiziraju navedeno.

Do sada je Grad zaprimio jedan zahtjev i to za izdavanje mišljenja o održavanju manifestacije SASO, čiji su predstavnici sami našli alternativnu lokaciju, a za koju je bilo potrebno ishoditi mišljenje nadležne Službe. Grad je u ovom slučaju izdao pozitivno mišljenje za održavanje ove manifestacije temeljem kojeg su organizatori dalje sami vršili pregovore o novoj lokaciji održavanja sajma.”

image

I Gibonni je u Areni trebao pjevati Splićanima

Ranko Šuvar/Cropix

Kontaktirali smo i Radio Dalmaciju, koja je suorganizator koncerta Doris Dragović i Jelene Rozge, koji se trebaju održati u Areni, a komentar nam je dala direktorica marketinga i prodaje Maja Lekšić.

Ni ona nam nije puno pomogla u rasvjetljavanju situacije, dapače, kazala nam je kako oni nemaju nikakvu službenu obavijest o zatvaranju Arene i da do daljnjega ide prodaja karata, kao i dosad. 

Karte su, kaže, razgrabljene i prodaja ide fenomenalno, nadaju se da će sve proteći kako je i planirano, ne samo zbog njihovog koncerta, već zbog šireg interesa cijele zajednice.

Ukoliko se koncerti ne održe, novac će biti vraćen, napominje.

Priča će naravno biti nastavljena kada dođemo do novih informacija. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 12:08