StoryEditorOCM
ShowbizDODJELA PRIZNANJA

HRT izravno prenosi jubilarnu 30. dodjelu glazbene nagrade Porin, nastupaju Rundek, Elemental, Belan, Tedi, Cvek...

Piše Klara Rožman/JL
24. travnja 2023. - 13:58

HRT će izravno prenositi tridesetu jubilarnu dodjelu Porina, koja starta održati u petak, 28. travnja na HTV1 od 20:45 sati.

Porin slavi trideseti rođendan prisjećanjem na nezaboravne izvedbe i laureate čija se glazba ne zaboravlja. Vidjet ćemo i sve najbolje od glazbene produkcije protekle godine.

Priznanja se dodjeljuju u 37 kategorija, od kojih će deset statua biti dodijeljeno na pozornici - za najbolji album rock, klasične, hip hop, jazz i zabavne glazbe, za najboljeg novog izvođača, najbolju žensku i mušku vokalnu izvedbu, najbolju pjesmu te najbolji album godine, piše Jutarnji list.

Porin za životno djelo bit će uručen aranžeru, dirigentu i producentu Dušanu Šarcu, te autoru velikih hitova, pjesniku i pjevaču ‘Daleke obale‘ Marijanu Banu.

Na Porinu će u petak nastupiti Darko Rundek, Elemental, Svadbas i Detour, Lu Jakelić, Hiljson Mandela, Edo Maajka, Chui, Zvonimir Radišić, Miach, Marko Bošnjak, Mia Dimšić, Kvartet Papandopulo, Ivan Dečak, Neno Belan, Meritas, Tedi Spalato, Davor Križić i Jazz orkestar HRT-a, Vanna, Ivana Kindl, Silente, Matija Cvek, Pavel, Sanja, Marinko i Zec.

Stvaratelji sadržaja i koscenaristi dodjele su Milan Majerović Stilinović i Josip Radić, redatelj prijenosa je Ivan Miladinov, urednica prijenosa Andrijana Škorput, a scenarist i redatelj Mario Kovač.

Voditelji dodjele Porina su: Danijela Trbović, Robert Ferlin, Zrinka Cvitešić, Marko Tolja, Barbara Kolar, Duško Ćurlić, Iva Šulentić i Ivan Vukušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:07