StoryEditorOCM
Showbizvuk s wall streeta

FBI ispitao DiCaprija zbog prijateljstva s velikim malezijskim kriminalcem, pod istragom i poznata celebrity zvijezda

Piše VIJESTI SD
20. ožujka 2023. - 11:25

Leonardo DiCaprio ponovno je u središtu pozornosti zbog svoje veze s odmetnikom i prevarantom Jhom Lowom.

48-godišnja holivudska ikona je navodno bila podvrgnuta intenzivnom ispitivanju FBI-a o njegovim navodnim vezama s malezijskim kriminalcem koji je financirao snimanje filma "Vuk s Wall Streeta".

Low je u bijegu već gotovo osam godina nakon što je 2016. izdana tjeralica za njegovim uhićenjem zbog umiješanosti u slučaj 1Malaysia Development Berhad. On je bio glavni mozak sheme državnog bogatstva koja je dovela do uhićenja bivšeg malezijskog premijera Najiba Razaka pod optužbama za pranje novca, piše Muški magazin.

image

Jahta Jho Lowa, vrijedna navodno oko 250 milijuna dolara, na Baliju 2018. godine

Sonny Tumbelaka/AFP

Nešto ranije, Bloombergova publikacija otkrila je dosad neobjavljene detalje FBI-evih dokumenata koji objašnjavaju kako se prati Law, a prvi put su s DiCapriom odlučili razgovarati prije nekoliko godina nakon što su saznali da je glumac imao brojne sastanke s kriminalcem nakon što su se upoznali u noćnom klubu 2010. Par je svoje prijateljstvo još više učvrstio dajući jedno drugome posebne nadimke, pa je tako DiCaprio ljubav nazvao ‘Ldog‘, dok je glumac Kineza oslovljavao s ‘My Man‘.

puklo prijateljstvo

Kako je DiCaprio rekao medijima: "Radio sam s njim, a ovaj posao koji smo prenijeli i na društvenu sferu. Stoga smo se više viđali i imali mnogo više interakcija tijekom vremena."

Međutim, unatoč tome što su njih dvoje s vremenom postali dobri prijatelji, njihov je odnos počeo blijedjeti nakon što je Lowe prekršio obećanje da će donirati umjetničko djelo Roya Lichtensteina DiCapriovu Fondu za očuvanje okoliša 2015. godine. U sklopu FBI-eve istrage Loweova i DiCapriova prijateljstva, agenti su zaplijenili niz darova koje je prevarant dao glumcu, uključujući prvo izdanje "Velikog Gatsbyja".

image

I Kim Kardashian je imala posla s Lowom pa je također ispitana

AFP

Glumac je navodno agentima FBI-a rekao da ne zna odakle dolazi bogatstvo njegovog novog prijatelja i da su svi poslovi u koje je bio uključen sklopljeni s njegovim timom prije nego što je on za njih saznao.

Da se radi provjera Lowa, koja se događa u trenutku kada bi se trebali potpisivati ​​razni ugovori, DiCaprio je priznao da ne bi ni pročitao njezin sadržaj u cijelosti. Međutim, na sreću za DiCaprija, on nije jedina slavna osoba s A liste koju je FBI povezao s ovim prevarantom, budući da je također imao posla s Kim Kardashian, prema izvješćima Bloombergovih publikacija.

Navodno je Basquiatovo umjetničko djelo ponudila Loweu i sama to priznala vlastima. No, važno je napomenuti da ni glumac ni Kardashian do danas nisu ispitani kao osumnjičenici u ovom slučaju, već samo kao svjedoci, piše Muški magazin.

image

Malezijci su 2018. godine tražili uhićenje Jho Lowa zbog izvlačenja milijardi dolara iz malezijskog državnog fonda

AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2023 10:03