StoryEditorOCM
ShowbizSPLITSKA DIVA

Dobro raspoložena Doris Dragović prije koncerta družila se s novinarima: ‘Nisam nervozna! Sinoć sam na probi satima skakala po bini u patikama, večeras to ne mogu radi štikli…’

Piše Pišu Vinko Paić i Marija Vuković
12. studenog 2022. - 20:24

- Ako me pitate jesam li spremna za susrete s velikim brojem ljudi, to nisam nikad i uvijek me iznenadi i zatekne. Ako me pitate jesam li spremna ovako glazbeno, to jesam. Dugo se spremamo, u ovih 40 godina svašta se pjevalo, s dosta toga smo skinuli prašinu, dosjetili smo se prilagoditi neke aranžmane - kazala je Doris  Dragović na prvo novinarsko pitanje o tome je li spremna za koncert.

Sat vremena prije koncerta pojavila se pred novinarima u odijelu i visokim potpeticama dobro raspoložena.

Na pitanje što pamti u godinama koje su iza nje, slatko se nasmijala kako pamti sve slabije.

- U mojim je godinama sve teže pamtiti. Nekad zaboravim što sam radila jučer. Moja karijera je poput neke rijeke, koja je u nekim trenucima bila ludilo od brzaka, vodopada… A nekad kao lijepi široki Dunav. I sve to vodi mojem moru. Kad dođe more ja ću mu lipo mahnit, a vi mu nešto otpjevate!

Kako je pjevati pred svojom splitskom publikom?

- Svakako je posebno pjevati pred svojom publikom. Nije neka nova mudrost ako kažem da u svom selu nitko nije prorok. Imam informaciju da ima dosta mojih vršnjaka u publici. To me jako veseli. Večerašnji repertoar prilagođen je njima.

image
Jakov Prkic/Cropix

Koji joj je duet ostao u najljepšem sjećanju?

- Bila sam mlada i lijepa, mnogo mlada kad sam imala duet s Petrom mojim. Tu je i vječni Jacques, Mr. Voice. Posebno mi je bilo drago pjevati s Prljavcima ‘Baklje ivanjske’. Tu je i luda suradnja s Osmim putnikom. Svaka me od tih priča obogatila. I kao čovjeka i kao glazbenicu. I sad dok vam ovo pričam lagano mi se matna - našalila se pjevačica.

Koliko je teško ili lako bilo izabrati pjesme za večerašnji koncert iz bogate karijere koja traje već 40 godina?

- To je bilo izuzetno teško! Pitanje u sridu! Jedno šesnaest puta smo se posvađali oko toga. Dali smo si dosta truda oko toga što promijeniti, a što ostaviti istim. Po prvi put ću s gudačima izvesti Ovo je naša krv koja traži simfonijski, himnični zvuk. Zahvalna sam na tome Geli što mi je to omogućio. Ja živim u vama mladima. Vi ste moje srećice i bez vas me nema - kazala je Doris.

Na pitanje hoće li je doći gledati netko iz obitelji nasmijano je dodala: Bit će ih od pet ipo godina pa nadalje. Što reći…

- Nisam nervozna. Bila bih da nismo imalo toliko puna proba. Sinoć sam skakala tu na pozornici satima što nažalost večeras neću moći jer sam u ovim visokim potpeticama. Zbilja sam uživala. Baš je bio gušt i jedva čekam da koncert počne!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 13:42