StoryEditorOCM
ShowbizŠUŠUR U HVARU

Brojni poznati na otvorenju izložbe Jadrana Lazića, pažnju izazvala Vlatka Pokos! Snimljena je gdje posebno pomno proučava prvu Dikanovu suprugu, pogledajte fotografiju

Piše Mozaik SD
29. srpnja 2022. - 14:30

Jadran Lazić, splitski fotograf s holivudskom adresom, pred čijim su objektivom pozirale najveće svjetske filmske i glazbene zvijezde, otvorio je u Crvenom salonu hotela Palace Elizabeth na Hvaru izložbu "50 godina fotografije", sa stotinjak svojih najuspješnijih radova.

Posvetio ju je svojoj kćeri Tamari, njujorškoj liječnici, dermatologinji, kojoj je ove godine dijagnosticiran četvrti stadij raka i trenutno je na intenzivnom liječenju u New Yorku.

I sama Tamara je u otvorenju izložbe sudjelovala "online".

Jadran je u društvu supruge Stephanie i njihove kćeri Alexandre s Tamarom bio na liniji preko Facebooka, pa je Lazićeva kći iz prvog braka pomno pratila kako je prošla još jedna očeva uspješna izložba, rađena s njom u mislima.


A izložba je prošla sjajno, i okupila brojna poznata lica, stigao je i Aleksandar Čeferin, predsjednik UEFA-e, inače Lazićev susjed i u hvarskoj zavali, gdje obojica imaju kuću. Jadran je i izlagao u ljubljanskoj Galeriji Fotografija, čija je vlasnica Barbara Čeferin, Aleksandrova supruga.


Stiglao je i bračni par Tihana i Saša Zalepugin, već domaći na Hvaru, nakon više desetljeća koliko ondje provode svoja ljeta.


Posebnu pažnju izazvao je dolazak Vlatke Pokos, koja ne skriva koliko uživa u vremenu provedenom u Dalmaciji, koje se drži znatno više nego li Zagreba, sve otkad je preselila unatrag par godina u Kanadu.

Rado ističe svoje "vlaške, dalmatinske gene", poveznicu sa Sinjom i činjenicu da nigdje nije tako toplo primljena kao u Dalmaciji.

Baš je jedan detalj vezan uz Vlatku Pokos bio posebno intrigantan na izložbi.


Bivša supruga Dikana Radeljaka posebno se zadržala uz fotografiju beogradske glumice Bebe Lončar, koju je Jadran Lazić snimio 70-ih u Supetru.

Beba Lončar je, kao što je poznato, bila prva Dikanova supruga

Nakon fatalnog susreta 70-ih na dubrovačkom Stradunu, putena Beograđanka, koja je već sa 16 godina proglašena seks-simbolom bivše Jugoslavije i "splitski mangup" Dikan, koji je svirao u grupi Batali, odlučili su se oženiti.

Svoje prve godine braka Beba je često opisivala kao najljepši san, govoreći kako ona i njezin suprug žive poput dvoje zaljubljene djece. Ona je snimala filmove, nakon čega su stizale ponude i za inozemno tržište, dok je Josip počeo raditi kao inženjer elektrotehnike.

Između ponuda koje su podrazumijevale preseljenje u Hollywood, Pariz, London ili Rim, Beba je izabrala Italiju u koju su se oboje preselili sredinom osamdesetih.


Talijanska se prijestolnica pokazala kao idealna za vještog Dikana koji je pohvatao konce sistema i počeo kupovati prve nekretnine, koje su mu počele donositi novac i moć. U braku s Dikanom, Beba se ostvarila i u najvažnijoj životnoj ulozi, ulozi majke, dobili su sina Lea.

Ljubavna priča Bebe i Dikana, a posebno sve što je uslijedilo kasnije, oduvijek su intrigirali javnost, ljude koji nisu imali ni na kakav način veze ni s jednim, ni s drugim.

Ne čudi stoga što je Bebina fotografija izazvala veliko zanimanje i kod Vlatke Pokos, koja je i sama s Dikanom prošla turbulentan odnos.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2023 20:33