BRIIG

Muzej u kojem se može i prespavati

Piše Antea Burazin
Foto Marko Mihaljević
22. prosinca 2022. - 08:00

Hotel je to s kojeg je teško skrenuti pogled. Jednostavno, potpuno je drukčiji od drugih. Krasi ga avangardna, moderna, pomalo asimetrična, ali opet skladna arhitektura. A kada stupite u unutrašnjost, okružuju vas vrsna umjetnička djela i skulpture hrvatskih renomiranih umjetnika. Riječ je, naravno, o hotelu "Briig", koji je spoj vrhunski osmišljenog nekonvencionalnog vanjskog i unutrašnjeg interijera, minimalističkog dizajna te namještaja preciznih, delikatnih linija. Hotel koji nudi jedno potpuno drukčije iskustvo.

Upravo su njegova nesvakidašnja arhitektura i unutrašnjost ono što gosti koji u njemu odsjedaju prvo zamijete, pa zatim znatiželjno propitkuju osoblje hotela o imenima koja stoje iza interijera. Gotovo svi gosti, i domaći i strani, odmah nakon dolaska komentiraju kako je hotel iznad očekivanja, što je i jedan od slogana hotela, dok riječi hvale imaju i za uslugu i sami ambijent.

image
Sasa Buric/cropix/Cropix

- Gosti uvijek vrlo pozitivno reagiraju na izgled i dizajn hotela, s posebnim naglaskom na unutrašnje uređenje, prepoznaju i cijene ulaganje u vrhunski namještaj i rasvjetu renomiranih brendova. Komentiraju toplinu, harmoniju i ugodnu atmosferu pravog boutique gradskog hotela koji je samo pet minuta hoda udaljen od centra grada, a opet blizu jedne od najpoznatijih gradskih plaža. Iako im je bitna blizina mora, ipak se rado opuštaju uz bazen na vrhu hotela ispijajući svoja omiljena pića - istaknuli su iz uprave hotela.

Osim toga, gosti mogu uživati u udobnosti prostranih i komfornih soba, površine preko 30 m2, s velikim otvorima i očaravajućim pogledom. Pogled s južne strane "puca" pravo na more i otoke, a s ostalih strana možete se diviti pitoresknim kamenim kućama jedne od najšarmantnijih povijesnih četvrti grada.

image
Sasa Buric/Cropix

Pozornost se pri uređenju pridavala i najmanjim sitnicama, a jaka umjetnička imena koja stoje iza brojnih umjetnina izloženih u predvorju, livingu te u samim sobama jesu Boris Bućan, Julije Knifer i Aleksandar Srnec. Iz toga proizlazi i drugi slogan hotela, "muzej sa sobama".

A ovaj muzej u kojemu možete i prespavati u ovoj je godini ostvario izvrsne poslovne rezultate. Što se tiče noćenja, imaju porast od otprilike 50 posto u odnosu na prethodnu godinu. Svoja vrata drže otvorenima tijekom cijele godine, a najbrojniji gosti po broju noćenja cijele godine su upravo naši domaći ljudi, a vjerno ih slijede Britanci, Amerikanci, Nijemci, Francuzi, Švicarci, Šveđani te brojne svjetske nacije.

Poslovne konferencije i događaji sastavni su dio poslovanja hotela, a "Briig" je u potpunosti opremljen za sve vrste poslovnih događaja. U sklopu hotela nalazi se velika konferencijska dvorana koja se prema potrebama može podijeliti u tri manje dvorane te okruglu sobu koja je više pogodna za manje intimnije sastanke do 15 osoba. Kompaktna dvorana proteže se na 232 m2, a može ugostiti i do 200 osoba. Opremljena je prema najvišim tehnološkim standardima, sadrži bežičnu wi-fi mrežu, govornicu, razglas, mikrofone, platno, LCD projektor i flip chart set, stoga je pogodna za sve vrste poslovnih događanja te posve zadovoljava potrebe sudionika.

Vikend paketi

- Osmislili smo i posebne vikend smještajne pakete koji sadrže mnoštvo dodatnih usluga (večera, masaža, brunch, city tour) za cijelo vrijeme adventa, uključujući i vikend doček Nove godine - dosjetili su se maštoviti ljudi koji stoje iza "Briiga", a vama, ujedno, ponudili i prikladno rješenje za opuštanje i "vraćanje sebi" u blagdansko vrijeme.U idućim mjesecima "Briig" će biti domaćin brojnih događanja vanjskih poslovnih partnera, ali i vlastitih evenata koje su osmislili po sloganu "Briig bez briga", a što uključuje radionice o kulturi življenja i zdravlja.

Ovaj hotel poseban naglasak stavlja na gosta! Međutim, naglašavaju nam da jednaku pažnju posvećuju gostu koji prenoći u hotelu, kao i onom koji samo uživa u dnevnom posjetu hotelu, primjerice, ispijanju kave na terasi u prizemlju ili pak, na večeri u restoranu "Median".

Splićani su itekako prepoznali boutique hotel "Briig" kao ugodno mjesto za druženje, za ispijanje svoje prve jutarnje kave u baru i livingu ili na prostranoj vanjskoj terasi, ili možda za ručak ili večeru u restoranu. Drago nam je što lokalni gosti prepoznaju visoku razinu naše usluge. Vikendom smo pogotovo redovno mjesto druženja i susreta za naše brojne sugrađane - pojašnjavanju iz uprave hotela.

Restoran "Median" je renomirani la carte restoran u kojem se nude mnogi gastronomski specijaliteti, za koje je zaslužan mladi, ambiciozan tim kuhara koji uspješno spajaju lokalnu kuhinju sa suvremenim trendovima u gastronomiji.Ključ je uvijek u ljudskom faktoru, prepoznala je to i uprava "Briiga", koja redovito ulaže u znanje tima u kuhinji kroz razne edukacije u vrhunskim restoranima s poznatim chefovima u Hrvatskoj, ali i izvan granica Lijepe naše. Od lipnja ove godine svjetlo dana ugledao je i novi jelovnik na čijem su popisu vrhunske namirnice koje su spremljene na tradicionalan način uz dašak modernog štiha. U restoranu "Median" na vas čekaju burrata s tunom, tuna tartar, riblji i mesni carpaccio, domaći istarski fuži s biftekom i tartufima, ribeye odrezak te oborita riba.

03. svibanj 2024 15:42