StoryEditorOCM
Parlamentarni izbori 2024VESNA VUČEMILOVIĆ

Intervju: Škorina sestra i bivša DP-ovka ima zloguko ‘predviđanje‘ raspada Domovinskog pokreta. ‘Penava je nervozan...‘

Piše Silvana Uzinić
24. travnja 2024. - 16:13
Vesna Vučemilović: Neće biti novih izbora jer bi HDZ sve pomeo, birači bi kaznili one koji se nisu htjeli dogovoritiDarko Tomaš/Cropix

S Vesnom Vučemilović, zastupnicom Suverenista koja je ušla i u novi saziv Sabora, porazgovarali smo o izlasku bračnog para Raspudić iz Mosta, ali i o razvoju postizbornih događanja. Ona je, kao bivša članica Domovinskog pokreta, u srijedu znakovito komentirala činjenicu da na pregovore s Mostom i SDP-om odlazi Ivan Penava, predsjednik DP-a, dok na pregovore s HDZ-om ide Mario Radić, pa nam je i o tome kazala nekoliko riječi više.

Mediji su u spekulacijama o stranačkim razlazima više tipovali na vas i kolegu Marijana Pavličeka kad je u pitanju koalicija s Mostom, pa je u tom smislu odlazak Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića među nezavisne zastupnike prilično iznenađenje. Kako to komentirate?

– I mene je to vrlo neugodno iznenadilo. Ne znam sve okolnosti, ali pretpostavljam da su svjetonazorska pitanja bila problem i to samo potvrđuje ono što ja stalno govorim – da nema politike bez ideologije. Ideje o ideološkom moratoriju su utopija, a ne realnost. Ipak, nisam ovo očekivala i iskreno mi je žao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 21:51