StoryEditorOCM

‘sigurna plovidba‘Velika akcija Lučke kapetanije: danas će se kontrolirati brodovi od Pule do Dubrovnika

Piše OM
16. srpnja 2024. - 10:37

Kao i proteklih godina, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i ove godine provodi koordiniranu akciju pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe na moru pod nazivom "Sigurna plovidba".

Akcija je najavljen danas, a predviđeno trajanje je od 9 do 18 sati. Prema dosadašnjoj praksi u akciju će biti uključene sve lučke kapetanije, od Pule do Dubrovnika.

Cilj akcije “Sigurna plovidba“ je upozoriti i informirati sve sudionike u pomorskome prometu te ih zaštiti od pomorskih nesreća u razdoblju pojačanog prometa tijekom turističke sezone, kada se bilježi i značajno povećanje prisutnosti domaćih i stranih plovila u Jadranu.

Planirane aktivnosti ovogodišnje akcije bit će prvenstveno usmjerene na kontrolu brzine plovidbe u nedozvoljenom morskom području, nadzor poslova iznajmljivanja plovila, nadziranje nesavjesnih plivača i ronioca, kao i ostalih sudionika u pomorskom prometu.

Posebna pozornost prilikom nadzora putničkih brodova u nacionalnoj plovidbi, namijenjenih za jednodnevne izlete i višednevna krstarenja posvetit će se provjeri valjanosti brodskih svjedodžbi i dokumentacije, broja članova posade i svjedodžbi o osposobljenosti članova posade, prekrcanosti na putničkim brodovima za jednodnevne izlete te poštivanju obveze prijava kroz sustav CIMIS.

07. rujan 2024 15:56