StoryEditorOCM

odlazak velikog znalcaUmro je dr. sc. Marijo Oršulić, poznati splitski profesor s Pomorskog fakulteta

Piše PSD
24. listopada 2021. - 19:34

Dana 21. listopada 2021. godine, nakon kratke i teške bolesti, napustio nas je dr. sc. Marijo Oršulić, redoviti profesor. Na našem je Fakultetu kao zaposlenik proveo 26 godina (od 1987. do 2013. godine kada odlazi u mirovinu).

Od 1993. do 1995. godine obnašao je, kao docent, funkciju prodekana Pomorskog fakulteta u Dubrovniku - Studija u Splitu. Obitelji Oršulić iskrena sućut, napisali su zaposlenici Pomorskog fakulteta u Splitu na svojoj web-stranici.

Od poznatog profesora opraštaju se i njegovi studenti, danas pomorci koji su na raznim FB grupama ostavili komentare podrške. 

- Bio je jako inteligentna i dobra osoba, samo je trebalo znati sa njim. Jedini koji mi je mnogo pomogao, s tim da se sam ponudio i zahtijevao da mi pomogne. Naime nikada nisam imao jedinicu kod njega, ali se uvijek ljutio, jer je vjerovao da mogu puno više i puno bolje. Volio sam njegove predmete, ali sam bio jako lijen.

Sjećam se kako mi je jednom tražio da će on meni sve pokazati. Predavanja nije bilo. Mjesec dana je dolazio na fakultet i tražio da ja dođem po 4 sata svaki dan, nema toga što taj ćovjek nije razumio ili nije bio u stanju objasniti da i dijete shvati. Svaka mu čast. Saučešće obitelji.

- Bija je pravi profešur koji se trudija prinit znanje, a takvih je jako malo ostalo… Saučešće obitelji.

- Veliki znalac, odličan profesor i mentor.

25. travanj 2024 02:58