StoryEditorOCM

SVI NA OKUPUU Zadru započinje Susret ribara: evo o čemu će se sve razgovarati, najavljene su brojne teme

Piše M. I.
11. listopada 2024. - 09:14

Ribari i svi oni koji se bave ribarstvom imat će priliku za razgovor ovog petka u Falkensteiner Hotel & Spa Iadera u Zadru gdje će se ovog petka i subote odvijati tradicionalni Susret ribara iz cijele Hrvatske.

Teme susreta će obuhvaćati aktualno stanje u lokalnom i nacionalnom ribarstvu, ali i inspekcijski nadzor u ribarstvu, kao i potencijali EU fondova za unapređenje hrvatskog ribarstva te noviteti s kojima se susreći hrvatski ribari.

Između ostalih, razgovarat će se o temama: aktualno stanje hrvatskog ribarstva, invazivne vrste riba, energetska tranzicija plovila, školjkarstvo u Hrvatskoj, oceanografija sjevernog Jadrana...

Povodom susreta Ceh će definirati zaključke za unapređenje sektora i uputiti ih nadležnim tijelima na postupanje, a zaključci Ceha će se predstaviti drugoga dana na kraju programa i time će završiti ovogodišnji Susret ribara. 

Uz predvače, najavljeni su: župan Zadarske županije Božidar Longin, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Mladen Pavić, gradonačelnik Zadra Branko Dukić te brojni predstavnici državnih i znanstvenih institucija, uz predsjednika Hrvatske obrtničke komore Dalibora Kratohvila i predsjednika Ceha za ribarstvo i akvakulturu HOK-a Stjepana Nedoklana te članove Ceha.

Domaćin ovogodišnjeg događanja je Obrtnička komora Zadarske županije.

11. listopad 2024 09:14