StoryEditorOCM

svaka častU Mandalini iz mora izvučeno čak 14 kubika smeća! Najavljene nove akcije čišćenja, ali i zanimljiv projekt sa starim jedrima

Piše Šibenski.hr
10. svibnja 2022. - 13:42

Kao društveno odgovorna kompanija koja veliku pažnju posvećuje zaštiti okoliša, D-Marin Mandalina je u suradnji s Ronilačkim klubom Roniti Se Mora organizirao akciju čišćenja podmorja u Šibeniku. U četverosatnoj akciji, u kojoj je sudjelovalo ukupno 15 osoba, prikupljeno je čak 14 metara kubičnih smeća.

“D-Marin Grupa godinama je posvećena održivom poslovanju, zbog čega intenzivno i provodi različite aktivnosti koje su usmjerene na očuvanje prirode. Drago nam je što ovim putem možemo najaviti nastavak ovakvih akcija i u ostalim D-Marin marinama na jadranskoj obali budući da na taj način želimo biti primjer i drugim poslovnim subjektima u zajednici u kojoj poslujemo”, istaknuli su iz D-Marin Grupe.

Osim akcija čišćenja, D-Marin Grupa nedavno se uključila i u Salty Bag projekt s ciljem dugoročnog smanjenja otpada te očuvanja okoliša.

Cilj projekta je prikupljanje i recikliranje odbačenih i iskorištenih jedara upravo u D-Marin marinama u Grčkoj i Hrvatskoj te njihova prenamjena u, primjerice, dugotrajne putne torbe.

02. listopad 2023 05:42