StoryEditorOCM

pamet i moreStartup Europe Regatta u Splitu: kad se spoji jedrenje s idejama, investitorima i znanstvenicima

Piše M. I.
6. listopada 2023. - 12:14

U Splitu se održava trodnevna konferencija Startup Europe Regata. Riječ je o najvećoj hrvatskoj startup konferenciji koja se već 5. godinu za redom odvija upravo u Splitu.

Posebnost ove konferencije je to da spaja poduzetnike, startupove, investitore, znanstvenike, stručnjake, predstavnike akceleratora i inkubatora diljem Europe te otkriva poslovne prigode i sve njih povezuje s jedrenjem.

- Razlog zbog kojeg organiziramo ovakvu startup konferenciju u Splitu, skupa s partnerima iz Zagreba, je želja da promoviramo dalmatinske startupe, ali i povežemo ih sa zagrebačkim startupima radi razmjene iskustava i znanja. Također i jedni i drugi će imati priliku upoznati cijeli niz stranih i domaćih stručnjaka iz područja nadolazećih tehnologija, svijeta akceleratora, poduzetništva, ali investitora iz VC fondova spremnih uložiti u zanimljive tehnološke projekte.

Na jednom mjestu Rive i Podruma događa se spoj ideja, znanja i iskustva koje je plodno tlo za poslovni uspjeh nekog od startupa iz Splita i Zagreba koji imaju jedinstvenu priliku predstaviti svoj projekt na štandu na Rivi ali i kroz 60 sekundnu prezentaciju pred ostalim startupima i investitorima u podrumima - izjavio je Damir Brčić u ime suorganizatora konferencije Digitalne Dalmacije.

image

Štandovi startupova na Rivi

Svoje inovacije i kreativna rješenja predstavilo je više od 20 mladih tvrtki iz startup zajednice Dalmatia Startup Community koju predvodi Digitalna Dalmacija, a koja je od samog početka partner ove konferencije - ove godine u ulozi suorganizatora. Svi su članovi tako dobili priliku da stupe u kontakt s VC fondovima, investitorima i da pokažu proizvode i usluge koje nude široj javnosti. Drugog je dana konferencije održano i svečano proglašenje pobjednika, a prva 3 mjesta su redom od pobjednika osvojili startupi: DotYourSpot, Metabelly i Parklio.

image

Pobjednici startupova

Uz sve ovo, događaj prati i zajedničko jedrenje sudionika za što je ACI donirao 4 ClubSwan jedrilice za regatu planiranu 3. dan konferencije.

23. svibanj 2024 08:23