StoryEditorOCM

sjajan posaoSplitska tvrtka prva isporučila najnovije Castrolovo ulje za brodove na LNG pogon, koristit će ga tek porinuti tanker u Japanu

Piše L. K.
19. svibnja 2023. - 09:26

Castrol, jedan od vodećih svjetskih brendova za maziva, na svojim službenim stranicama objavio je kako je splitska tvrtka Nautica Sigmarine prošlog mjeseca prva na svijetu isporučila njihovo novo brodsko ulje za brodove na LNG i metanol pogon. 

Naime, riječ je o novom ulju za brodske cilindre Castrol Cyltech 40 XDC koje je sada, zahvaljujući i Splićanima,  dostupno u ključnim transportnim središtima u Južnoj Koreji, UAE i Japanu, a uskoro će biti plasirano i u Europi te SAD-u.

"Naša prva opskrba Cyltech 40 XDC obavljena je prošlog mjeseca. Bio je to za tek porinuti LPG tanker, m/v VIS, u Japanu. Hvala svima uključenima; posebno našem vrijednom kupcu Nautica-Sigmarine za omogućavanje neometanih operacija prvog punjenja koje su provedene", napisali su iz Castrola ovom prilikom.

Castrol Cyltech 40 XDC prikladan je za brodove na LNG i metanol, kao i za brodove koji koriste konvencionalna brodska goriva. Također, novo Castrolovo ulje može pomoći brodarima u prijelazu na alternativna goriva, i to bez gubitka dosadašnjih performansi.

26. travanj 2024 10:40