StoryEditorOCM

divljanje na moruRijeka: 50 stranih državljana glisiralo preblizu obali

Piše Hina
3. kolovoza 2024. - 10:00

Posade policijskih plovila Postaje pomorske policije Rijeka tijekom proteklog tjedna zatekle su čak 50 stranih državljana koji su glisirali preblizu obali, izvijestila je PU primorsko-goranska u petak.

Riječka Postaja pomorske policije nastavlja tijekom ljeta s pojačanim nadzorom prometa na moru kako bi se spriječile nesreće i moguće stradavanje nautičara, kupača i ronilaca.

Osim nedopuštenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, u dva navrata su pomorski policajci dvojicu državljana Slovenije zatekli bez obaveznog osiguranja za plovilo, te još dvojicu državljana Njemačke, koji nisu, uz svoju zastavu, imali istaknutu hrvatsku zastavu.

Strani nautičari su prekršaje činili u akvatoriju Raba, Lošinja, Krka, Cresa te na crikveničkom području.  

Najviše nautičara kažnjeno novčanim kaznama je iz Njemačke, njih 15, a slijedi 12 državljana Slovenije, osam Austrije, dok su ostali iz Poljske, Mađarske, Francuske, Češke, Nizozemske, SAD-a, Velike Britanije, Belgije i Danske.

Policija podsjeća da nautičarima nije dozvoljeno glisiranje na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, kupačima je dozvoljeno plivanje do ograde uređene plaže ili 100 metara od obale prirodne plaže, a ronioci na propisan način moraju označiti mjesto zarona.

(Hina) xdsil ymd

16. rujan 2024 21:23