StoryEditorOCM

agonija u grčkojPomorci s broda ‘Mirjana K‘ još nisu dobili zalihe svježe hrane i vode: ‘Neki članovi posade su u sve težem psihičkom stanju i sve su nervozniji‘

Piše OM
6. kolovoza 2022. - 11:18
MIRJANA K JE TEGLJAČ / OFFSHORE SUPPLY VESSEL IZGRAĐEN 1975. GODINE, DUG 64 METRA. TRENUTNO PLOVI POD ZASTAVOM PANAMEIlustracija/Shutterstock

Pomorci s broda "Mirjana K", usidrenog ispred grčke luke Pirej, do jučer kasno poslijepodne i dalje nisu dobili zalihe svježe hrane i vode. Potvrdili su to Novom listu sami pomorci s broda kojima je već nekoliko puta bila najavljivana isporuka provište, no ništa nije stiglo iako su zalihe vode i hrane na brodu kritično niske.

Posada broda kojim upravlja tvrtka Alveus Capital, Alana Klanca, nekadašnjeg predsjednika uprave Jadrolinije, već tri mjeseca nije primila plaću, a na brodu nedostaje dovoljno hrane, pitke vode i vode za tuširanje te se s njega ne odvozi smeće koje se gomila na palubi.

– Štedimo koliko god možemo, imamo još nešto hrane, ali to nije ni blizu onome kako bi trebalo biti, zalihe su kritično niske, a sastoje se uglavnom od nešto mesa i tjestenine. Iz kompanije nam je rečeno da će provišta stići na brod danas do 16 sati, da je sve plaćeno, ali sad je već prošlo 17, a nema ni provište niti ikakvih najava da će stići do kraja dana - rekao je za Novi list jedan od pomoraca s broda.

Dodao je i kako su neki članovi posade u sve težem psihičkom stanju i sve nervozniji.

– Međutim, rečeno nam je da smirimo posadu, i to iz grčkog ITF-a. Jednog kolegu bole leđa i trebao bi doktoru, ali ni to još nije organizirano. Imamo osjećaj da više nikog nije briga što se s nama događa. Osim Luke Simića iz ITF-a koji se bavi našim slučajem, nitko ništa ne poduzima. Nemamo više nikakvih najava ni informacija kada bi brod mogao biti maknut sa sidrišta i privezan u luci, niti kada bismo mogli kućama - kaže pomorac.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE OVDJE

23. travanj 2024 00:45