StoryEditorOCM

odluka norveške tvrtkePomorci na brodu LNG Croatia u Omišlju morat će se cijepiti ukoliko žele nastaviti raditi na terminalu

Piše OM
26. listopada 2021. - 14:40

Nastavljaju se promjene pravila u pomorskoj industriji vezanih uz pandemiju koronavirusa. Nakon što se situacija s cijepljenjem donekle normalizirala i pomorcima širom svijeta cjepivo je danas uglavnom dostupno, krenulo se s ograničenjima za radnike u pomorstvu.

Pa će se tako pomorci na brodu LNG Croatia, plovećoj jedinici za uplinjavanje ukapljenog prirodnog plina (FSRU) LNG terminala u Omišlju morati cijepiti ukoliko žele nastaviti raditi na terminalu, odluka je norveške tvrtke Golar putem koje se zapošljavaju pomorci na LNG terminalu, piše Novi list.

Na ovakvu odluku kompanije redakciju Novog lista upozorio jedan od pomoraca s broda LNG Croatia, a informaciju je Novi list provjerio kod Hrvoja Krhena, direktora tvrtke LNG Hrvatska koja upravlja terminalom.

– Iz tvrtke Golar smo dobili informaciju da svi pomorci koje ukrcavaju na brodove moraju biti cijepljeni. Prvom dozom cjepiva najkasnije do 1. studenoga ove godine, a drugom najkasnije do 1. siječnja iduće godine. U protivnom, kompanija im više neće garantirati zaposlenje - rekao je Krhen, kazavši da je i dosad praksa na LNG terminalu, po pitanju zaštite od zaraze COVID-19, bila striktna.

Od obaveze cijepljenja bit će izuzeti jedino pomorci koji su preboljeli COVID u zadnjih šest mjeseci i imaju valjanu potvrdu o preboljenju.

Više pročitajte OVDJE.

18. travanj 2024 15:17