StoryEditorOCM

užasni uvjetiMore probilo u garažu trajekta ‘Brestova‘, o videosnimci se oglasila i Jadrolinija

Piše OM
28. lipnja 2024. - 08:21

U Facebook grupi Oglasnik otoka Korčule pojavila se videosnimka s trajekta "Brestova", koji prometuje između Prapratnog na Pelješcu do Sobre na Mljetu.

U videosnimci se vidi se kako je garažu trajekta poplavilo more te kako su loši uvjeti u WC-u trajekta.

Za stanje na trajektu Dnevnik.hr upitao je Jadroliniju.

 "Svjesni smo nedostataka trajekta Brestova koji trenutno liniju Prapratno - Sobra održava kao zamjena. Od idućeg tjedna na liniji će zaploviti trajekt Valun, čime će ove poteškoće biti otklonjene te će znatno porasti i kvaliteta usluge na ovoj liniji. Našim se putnicima ispričavamo na neugodnosti, ali ipak napominjemo da sigurnost u niti jednom trenutku nije bila upitna.

Kada je riječ o čistoći sanitarnih čvorova, uputili smo zahtjev prema nadležnim službama vezano za trajekt Brestova te će naša interna kontrola svakako dodatno provjeravati situaciju na terenu.

Svjesni smo problema koji nastaju u periodu ljetne sezone kada porastom prometa raste i fluktuacija putnika kroz prostore broda te samim time raste i mogućnost naglog nastanka nereda bez obzira na napore posade, koja u plovidbi ima velik obujam poslova.

Razumijemo probleme otočana te se trudimo svojim ulaganjima imati na umu upravo povećanje kvalitete usluge kroz cijelu godinu.

Upravo je zato obnova flote u našem fokusu posljednjih godina. Investicije i nabavke novih brodova se izvršavaju s prioritetom zamjene najstarijih brodova u floti te praćenjem potreba i povećanja prometa na pojedinim linijama.

U daljnjim ćemo investicijama svakako imati na umu i ovu liniju budući da je dugoročni cilj sveukupna modernizacija i obnova flote", odgovorili su iz Jadrolinije.

image

‘Od idućeg tjedna na liniji će zaploviti trajekt Valun, čime će ove poteškoće biti otklonjene te će znatno porasti i kvaliteta usluge na ovoj liniji‘, poručili su iz Jadrolinije

Jakov Prkić/Cropix
30. lipanj 2024 09:24