StoryEditorOCM

pomorska večerNovinar Vladimir Šetka dobitnik priznanja za razvoj i ugled pomorstva u zemlji

Piše M. I.
5. prosinca 2023. - 15:04

Vladimir Šetka, novinar Radio Zadra, urednik Pomorske večeri iz HRT Centra u Zadru dobitnik je ovogodišnjeg Priznanja za doprinos u promicanju razvoja i ugleda pomorstva u zemlji koje mu je u povodu "Dana pomorstva i unutarnje plovidbe 2023. Godine" dodijelilo Ministarstvo mora, prometa I infrastrukture.

Kad je, nakon gotovo 30 godina uređivanja Pomorske večeri, Gordan Kurtović otišao u mirovinu, Vladimir Šetka postao je urednik i voditelj te kultne emisije, koja ove godine slavi 71 godinu emitiranja.

70. rođendan obilježen je prošle godine baš u Zadru prigodnom svečanošću i slavljeničkom emisijom koju je uređivalo svih pet urednika. Iz Radio Dubrovnika, Radio Splita, Radio Zadra, Radio Rijeke i Radio Pule.

Osim na regionalnim radijskim postajama, Pomorska večer emitira se i na Prvom Programu Hrvatskog radija, međunarodnom kanalu Glas Hrvatske te multimedijskoj platformi HRTi.

Osim Radio Zadra pokriva i šire teme od lokalne politike, a Šetki je posebna draž odlazak na teren, negdje na otoke, u Ravne kotare, Bukovicu, Liku... Kako je rekao, tu čovjek osjeti kako žive "obični" građani i kako se neke odluke reflektiraju baš na njihov život. A čitavu dosadašnju novinarsku karijeru najdraži su mu upravo tereni na koje je često odlazio u šest ujutro, a vraćao se u 22 sata navečer i tako nekoliko dana zaredom. I po žegi i po ciči zimi.

Za Vladu je Pomorska večer više od šturog informiranja. To je za njega prava emocija I izazov! On priča o ljudskim pričama, njegovi su sugovornici ljudi koji iz gušta idu na ribe, profesionalni ribari, zaljubljenici i čuvari našega mora, pomorci i njihove obitelji. I dok su mu susreti s takvim ljudima najdraži hvata se u koštac i s ozbiljnim temama – štrajkovima pomoraca, prosvjedima ribara, spornim propisima i pravilnicima.

Vladimir Šetka dobitnik je i godišnje nagrade svoje matične kuće – HRT-a, a s ostalim kolegama urednicima Pomorske večeri nagrađen je Plavom vrpcom Vjesnika, Večernjakovom ružom za emisiju godine, te priznanjem Hrvatske udruge brodara Mare Nostrum.

30. travanj 2024 18:35