StoryEditorOCM

prva akcijaNova brodica za hitni medicinski prijevoz na Malom Lošinju uspješno prevezla dijete u bolnicu

Piše OM
28. rujna 2023. - 09:37

Novom brodicom za hitne medicinske prijevoze, stacioniranoj u Lučkoj ispostavi Mali Lošinj, jučer je uspješno obavljen prvi medicinski prijevoz iz Malog Lošinja do Rijeke.

Kapetan ispostave Mali Lošinj od dežurne doktorice Hitne medicine je zaprimio ujutro u 10.08 sati poziv prilikom kojeg je zatražen hitan medicinski prijevoz malog djeteta iz luke Mali Lošinj do Rijeke kao najbrža alternativa.

U brzoj koordinaciji posada Lučke ispostave Mali Lošinj isplovila je s malenim pacijentom i njegovom majkom u liječničkoj pratnji u 10.21 sati, a nakon putovanja u trajanju od nešto više od sat vremena, u 11:45 brodica je pristala u luku Rijeka – Porto Baroš. Po dolasku malenog pacijenta je preuzela liječnička ekipa s kojom su odmah krenuli prema dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci.

Podsjetimo, nova brodica za hitan medicinski prijevoz Lučkoj ispostavi Mali Lošinj isporučena je prošlog tjedna, a već ovog tjedna su obavili prvi uspješan prijevoz do Rijeke. Riječ je o projektu koji zajednički provode Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvo zdravstva te Hrvatski zavod za hitnu medicinu.

Ukupna vrijednost projekta je 10,1 milijuna eura, osiguranih iz europskih sredstava i državnog proračuna, a do sada su brodice isporučene u Zadru, Dubrovniku, Rabu i Malom Lošinju dok su preostale dvije planirane u Šibeniku i Supetru, javlja Pomorac.hr.

28. travanj 2024 00:52