StoryEditorOCM

surferi riskirajuSydney zatvorio plaže nakon napada morskog psa: ‘Tragična smrt pod takvim užasnim okolnostima potpuno je šokantna‘

17. veljače 2022. - 09:15

Nekoliko plaža u Sydneyju, uključujući najslavnije Bondi i Bronte, zatvorene su u četvrtak nakon što je kupač poginuo u napadu morskog psa, što je prva takva smrt na gradskim plažama u gotovo 60 godina.

Mamci za morske pse postavljeni su u blizini mjesta napada, dok se dronovima ispituje je li morski pas još uvijek u tom području.

Video objavljen na internetu prikazuje morskog psa kako napada osobu u srijedu poslijepodne na plaži Little Bay, oko 15 km južno od najvećeg australskog grada i blizu ulaza u Botany Bay.

Policija još nije otkrila identitet plivača.

"Ovo je bio potpuni šok za našu zajednicu", rekao je za Reuters Dylan Parker, gradonačelnik Randwick Councila koji uključuje Little Bay.

"Naša obala je naše dvorište i tragična smrt pod takvim užasnim okolnostima potpuno je šokantna."

Dobrotvorno kupanje u oceanu na obližnjoj plaži zakazano za nedjelju otkazano je iz poštovanja prema žrtvi i obitelji.

image
Mjesto napada morskog psa
AFP

Organizatori Murray Rose Malabar Magic Ocean Swim-a razmatrali su odgodu plivanja za ožujak, ali su rekli da su ga odlučili otkazati nakon savjetovanja s lokalnim vijećem i spasiocima.

Glasnogovornik Odjela za primarnu industriju Novog Južnog Walesa rekao je da biolozi vjeruju da je velika bijela psina dugačka najmanje 3 metra vjerojatno odgovorna za napad.

Bio je to prvi smrtonosni napad morskog psa u Sydneyu od 1963. godine, pokazali su podaci.

Vlasti su naredile ljudima da ne ulaze u vodu po vrućem ljetnom danu uz temperature od oko 30 stupnjeva Celzija.

"Nekoliko ludih surfera još uvijek riskira, ali većina nas pazi i kloni se vode dok morski psi ne odu, rekla je za Reuters mještanka Karen Romalis.

image
AFP
19. travanj 2024 11:04