StoryEditorOCM

riječki terminalNa Brajdici do kraja godine rekordnih 315 tisuća kontejnerskih jedinica

23. prosinca 2021. - 12:46

Na kontejnerskom terminalu Brajdica u riječkoj luci i ove će godine biti ostvaren rekordni rezultat jer se do kraja godine očekuje prekrcaj oko 315 tisuća kontejnerskih jedinica (TEU), što je oko četiri posto više nego lani, doznaje u četvrtak iz tvrtke Jadranska vrata.

Ovogodišnji će promet kontejnera na Brajdici biti veći od prometa u prošloj, također rekordnoj godini.

Lani je prvi put na tom kontejnerskom terminalu bilo prekrcano više od 300 tisuća kontejnerskih jedinica pa je terminal Brajdica i službeno ušao među kontejnerske terminale srednje veličine u svijetu.

Na Brajdici je, osim na godišnjoj razini, ove godine ostvaren i rekordni promet u jednom mjesecu.

U studenom je na tom terminalu prekrcano 30.176 TEU, a u istom mjesecu je ostvaren i rekordni promet kontejnera koji su otpremljeni ili dopremljeni željeznicom.

U Jadranskim vratima očekuju da će do kraja godine udjel željeznice u ukupnom prometu terminala biti oko 44 posto.

Na upit o utjecaju pandemije covida-19 na poslovanje terminala, iz Jadranskih vrata navode da je ove godine bio vidljiv utjecaj covida na globalne opskrbne lance i svjetske luke te da ni jadranske luke nisu bile pošteđene.

Nažalost, i na nas je to nakratko utjecalo, potkraj studenog, ali smo pravodobnim reakcijama uspješno upravljali novonastalim situacijama i osigurali da terminal u svakom trenutku ostane posve operativan, naveli su iz Jadranskih vrata, koncesionara kontejnerskog terminala Brajdica.

19. travanj 2024 07:14