StoryEditorOCM

praćenje na dnevnoj baziKakva je budućnost trajektne linije Ploče-Trpanj? Jadrolinija: Svjesni smo da će doći do značajnog pada prometa

Piše Stanislav Soldo
28. srpnja 2022. - 09:37

Iako je prerano govoriti o budućnosti trajektne linije Ploče-Trpanj, za pretpostaviti je da će se broj linija reducirati.

Putnicima se jednostavno neće isplatiti za prijevoz osobnog vozila trajektom izdvojiti 154 kune plus još 40 kuna za osobu, dok je cijena za teretno vozilo 236 kuna. Putnicima je stoga jeftinije putovati Pelješkim mostom ukoliko idu prema Dubrovniku.

Međutim, oni koji idu za Trpanj, oni će vjerojatno ostati na trajektu, samo je pitanje koliko će se Jadroliniji isplatiti održavanje takvih trajektnih linija i kolikom broju.

- Trajekti Jadrolinije plove na liniji Ploče-Trpanj od davne 1965. godine te ćemo do daljnjega nastaviti povezivati dvije luke. Trenutno imamo sedam polazaka dnevno, a hoće li se to tako nastaviti ovisi od prometa koji pratimo na dnevnoj bazi.

Svakako ćemo se prilagoditi novonastaloj situaciji, međutim još uvijek je rano za bilo kakve prognoze.

Svjesni smo da će doći do značajnog pada prometa na toj liniji što pokazuju i brojke današnjih prodanih karata koje potvrđuju da je interes za putovanje mostom veliko - odgovorili su iz Jadrolinije na naš upit o budućnosti trajekta Ploče-Trpanj.

image

Trajekt Mljet na liniji Ploče-Trpanj

Duje Klarić/Cropix
image

Trajekt Mljet na liniji Ploče-Trpanj

Duje Klarić/Cropix
22. travanj 2024 13:20