StoryEditorOCM

odlična idejaDjeca Rovinja do kraja godine dobit će edukativni park na temu ribarstva i ribarske tradicije

Piše M. I.
22. veljače 2023. - 09:46

Sjajan edukativni projekt "VRT Rovinj-Rovigno" provodi Grad Rovinj s partnerima Udrugom FARO11 i Dječjim vrtićem "Neven". Prije nekoliko mjeseci započelo je uređenje tematsko-edukativnog parka u postojećem parku Hrvatskih branitelja domovinskog rata u Rovinju, posvećenog prezentaciji ribarstva, ribarske tradicije i ribarskog nasljeđa, piše Istrain.

Kako stoji u opisu projekta, popularizira se i valorizira ribarsko nasljeđe te promovira sektor ribarstva područja Rovinja-Rovigno tako da se kroz projekt ciljnim skupinama prenose znanja o povijesti ribarstva, o morskoj prirodnoj baštini i bio-raznolikosti, o lokalnoj gastronomiji i lokalnim običajima te o industriji ribe i tvornici za preradu ribe Mirna.

U parku će biti postavljene dječje igračke odnosno zabavni sadržaji na temu ribarstva, a koja simboliziraju ribarsko nasljeđe i ribarsku kulturu. Uz navedeno, postvait će se i edukativne table s tekstovima na temu ribarskog nasljeđa i tradicije.

Cijela priča imat će i edukativnu knjižicu koja će sadržavati temeljne simbole ribarskog nasljeđa i tradicije, a bit će namijenjena djeci vrtićke dobi. Rok za kraj ovog projekta je listopad 2023., no radovi bi mogli biti gotovi i prije.

Svakako, pohvalna ideja koju bi trebali kopirati i ostali gradovi s ribarskom tradicijom.

05. srpanj 2024 14:57