StoryEditorOCM

tražena diplomaDan otvorenih vrata Pomorske škole u Splitu: ‘Svake godine imamo ogroman interes za naše smjerove‘

Piše M. I.
22. svibnja 2023. - 10:17

Kako bi svoju školu približili budućim učenicima kao i njihovim roditeljima Pomorska škola Split organizirala je promotivnu manifestaciju Dan otvorenih vrata.

Posjetitelji su mogli razgledati materijalne resurse škole – najsuvremenije simulatore zapovjedničkog mosta, brodske strojarnice, GMDSS simulator, suvremenu školsku radionicu kao i informatičke kabinete, a sve u svrhu što kvalitetnijeg obrazovanja budućih pomoraca.

Učenici i profesori su svim potencijalnim učenicima prezentirali sva postignuća škole, kao što je učenik četvrtog razreda Petar Spajić aktualni državni prvak u znanju na natjecanju Worldskills Croatia u disciplini Pomorski nautičar.

Učenici Pomorske škole aktivno sudjeluju u Erasmus+ projektima koji podupiru mobilnost mladih u svrhu neformalnog učenja u obliku razmjene mladih, pri čemu je cilj uključiti mlade i ojačati njihov položaj kako bi postali aktivni građani, povezati ih s europskim projektom, ali i pomoći im da steknu i razviju kompetencije koje će im biti korisne u životu i u budućem radu.

Učenici ove škole proglašeni su u konkurenciji 85 škola pobjednicima projekta ekoLucija 101 u kategoriji srednjih škola. Nagradu su osvojili za izvannastavnu aktivnost učenika pod nazivom "Zdravo more". U sklopu projekta učenici uče roniti i upravljati bespilotnom ronilicom, a prošle godine su volontirali u nizu akcija čišćenja podmorja....

Svi posjetitelji škole, ovom prilikom dobili su sve potrebne materijale s informacijama o zanimanjima koje Pomorske škola nudi, a to su: Pomorski nautičar, Tehničar za brodostrojarstvo, Tehničar za logistiku i špediciju, Ribarsko nautički tehničar.

Za iduću školsku godinu kao i proteklih godina odobren je upis učenika u sedam razrednih odjeljenja od kojih su tri za Pomorskog nautičara, dva za Tehničara za brodostrojarstvo dok je ostalih smjerova, Tehničar za logistiku i špediciju, te Ribarsko nautički tehničar, po jedno razredno odjeljenje.

- Već tradicionalno svake godine imamo odličan interes učenika za naše smjerove, posebno otkako su svjedodžbe Pomorskog nautičara i Tehničara za brodostrojarstvo međunarodno priznate, kao i otvorena mogućnost dobivanja učeničke stipendije od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH, te se nadamo kako će se interes za pomorska zanimanja nastaviti - kazao je Nikša Kondić, voditelj sustava kvalitete i izobrazbe pomoraca STCW Pomorske škola Split.

image
Jakov Prkić/Cropix
image

Dan otvorenih vrata 

Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
26. travanj 2024 21:39