StoryEditorOCM

zaštita okoliša‘Čist Božić i bistra Nova godina!‘: UPA Rostrum poziva na akciju čišćenja podmorja od platoa ispred kluba Zenta pa sve do Katalinića briga

Piše OM
17. prosinca 2021. - 10:03

Ekološka božićna akcija koja je tradicija Udruge podvodnih aktivnosti Rostrum Split još od njegovog osnutka 2016. godine održat će se u subotu 18. prosinca u Splitu, na potezu od platoa ispred kluba Zenta sve do Katalinića briga.

Razlog novoj lokaciji su uspješno provedene prethodne božićne na gradskim kupalištima, gdje je samo na kupalištu Žnjan izvađeno preko 450m3 otpada i 2000 automobilskih guma, te se sada novim lokacijama mogu posvetiti jednaka pažnja i predanost. kažu u Rostrumu.

Ove godine uz partnera Ekološko Društvo Picigin Bačvice, te potporu Turističke zajednice grada Splita, kultnog caffe bara Žbirac, puba PlanB, restorana Šug i bistroa Ćiba, okupit će se 70-ak ronioca iz ronilačkih klubova diljem Hrvatske i regije uz brojne volontere kako bi i ove blagdane "pojačali" još jednom “čistkom” pod nazivom “Čist Božić i bistra Nova godina!”.

Planira se ponovno formirati jelki od prikupljenog otpada kako bi se ukazalo na nužnost provođenja ovakvih akcija u našem podmorju, te senzibiliziralo građane o važnosti očuvanja okoliša.

Veselimo se subotnjem druženju, te svim gostima akcije koji će se okupiti na gradskoj plaži Bačvice s početkom u 10:00 sati, naravno, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, ističu u Rostrumu.

19. travanj 2024 01:37