StoryEditor

dramatičan videoZrakoplov iz Drugog svjetskog rata sletio u plićak, pilot u zadnji tren izbjegao kupače kojih je u moru bilo dosta

Piše JL
19. travnja 2021. - 14:08
TBM-3E AvengerIlustracija/Shutterstock

Zrakoplov iz doba Drugog svjetskog rata prisilno je sletio u plićak frekventne plaže Cocoa na Floridi, samo nekoliko metara dalje od šokiranih kupača.

Čim su vidjeli kako avion slijeće prema njima, oni koji su se sunčali na plaži primili su se svojih mobitela pa je snimka incidenta koja prikazuje ubrzo završila na društvenim mrežama, prenosi Jutarnji.

Jednomotornom TBM Avengeru koji je sudjelovao na aeromitingu u blizini plaže dogodio se mehanički kvar, no pilot se dobro snašao i uspio sletjeti te izaći iz aviona.

- Spasitelji su brzo došli na mjesto nesreće i pilot je neozlijeđen - izvijestili su organizatori Cocoa Beach Air Showa.

- Pilot je u zadnji tren izbjegao kupače kojih je bilo dosta u moru. Potom je izašao na vrh aviona, činio se OK - kazala je svjedokinja.

TBM Avenger američki je torpedni bombarder napravljen inicijalno za američku mornaricu i marince.

U službu je stupio 1942. godine, a piloti koji su upravljali ovim modelom sudjelovali su u bici kod Midwaya koja se odigrala između američke i japanske mornarice.

13. svibanj 2021 23:05