StoryEditorOCM

pet regataWomen‘s World Match Racing Tour: Svjetska turneja za promociju ženskog jedrenja

Piše M. I.
11. veljače 2024. - 11:00

Women‘s World Match Racing Tour najavio je sezonu 2024. kroz pet događaja u četiri zemlje: SAD-u, Francuskoj, Danskoj, te Švedskoj, prenosi Nautic magazine. Sada u svojoj trećoj sezoni, svjetska turneja za žene jedina je globalna profesionalna serija u jedrenju namijenjena isključivo ženama, osmišljena za promicanje i brojnost sudjelovanja žena u jedrenju i regatama. Ženska turneja 2024. započet će 23. pa do do 26. travnja na rijeci Severn u Annapolisu, SAD. Dolazak su najavile međunarodne zvijezde ženskog jedrenja kao što su Betsy Alison, Dawn uRiley, Cory Sertl, Liz Baylis, Sally Barkow i Anna Tunicliffe.

Faza 2 Toura održat će se ispred St. Francis Yacht Cluba s impresivnom pozadinom kultnog mosta Golden Gate i otoka Alcatraz.

Tour zatim kreće u Europu na Normandy Match Cup u Le Havreu u Francuskoj. Prošlogodišnju regatu Normandy Match Cup osvojila je braniteljica naslova i prvakinja Svjetske Match Racing turneje za žene 2022. Pauline Courtois i njezin Match in Pink Normandy Elite Team.

Royal Gothenburg Yacht Club u Švedskoj ugostit će osam ženskih timova na Nordea Women‘s Trophy – Match Cup Sweden za 4. etapu Women‘s Toura od 1. do 6. srpnja.U 5. etapi Ženske turneje 2024. timovi će se vratiti u luku Skovshoved u Kopenhagenu, u Danskoj od 5. do 8. rujna. Događaj su prošle godine osvojile braniteljice naslova Anna Östling i njezin Wings Sailing Team iz Švedske, koji su također osigurali naslov ženske Svjetske dvobojne utrke 2023. godine.

27. travanj 2024 18:03