StoryEditorOCM

okrugli stolU ponedjeljak u Splitu hrvatsko-francuski dan plave tehnologije, tema su alge u gastronomiji

Piše M. I.
28. listopada 2023. - 10:26

U ponedjeljak 30. listopada s početkom u 9.30 sati u amfiteatru A01, na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu započet će drugo izdanje hrvatsko-francuskog dana plave tehnologije, najavili su iz Sveučilišta u Splitu.

Događaj organiziraju Ambassade de France en Croatie, Institut Ruđer Bošković, Centar izvrsnosti BioProCro, Kemijsko-tehnološki fakultet i Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Splitu.

Nakon otvaranja slijede glavne prezentacije na temu obrade algi i algi u gastronomiji.

Sanja Babić s Instituta Ruđer Bošković govorit će o bioaktivnosti jadranskih endemskih makroalgi, dok će Božidar Šantek sa Sveučilišta u Zagrebu objasniti raznolika svojstva i neiskorišten potencijal mikroalgi.

Vrhunac događanja će biti okrugli stol koji će započeti u 12.30 sati pod nazivom "Blue Biotech in Croatia" uz moderatora Marina Roju s Instituta Ruđer Bošković. Ovaj panel ugostit će ugledne znanstvenike i stručnjake: Pi Nyvall Collén, Jean Paul Cadoret, Vida Šimat sa Sveučilišta u Splitu, Božidar Šantek i Ivan Župan sa Sveučilišta u Zadru, koji će raspravljati o perspektivama i razvoju rastućeg sektora morske biotehnologije u Hrvatska.

29. travanj 2024 04:02