StoryEditorOCM

Klasa zvijezdaTotalna dominacija: Tonči Stipanović i Tudor Bilić trijumfirali na Swedish Openu

Piše Davor Burazin
19. kolovoza 2024. - 12:49

Dvostruki svjetski prvaci (2021., 2022.) i jednom europski prvaci (2022.) u klasi zvijezda, Tonči Stipanović i Tudor Bilić su u jedinoj ovogodišnjoj regati na kojoj su sudjelovali osvojili uvjerljivo prvo mjesto na Open Swedish Championshipu u Saltsjobadenu.

Dvostruki srebrni olimpijac u klasi ILCA 7 i njegov partner iz Trogira su pobijedili u četiri od sedam plovova, te sa samo 12 negativnih bodova uzeli prvo mjesto ispred Nijemaca Daniela Fritza i Jespera Speera (23), te Šveđana Toma Lofstedta i Johana Tillandera (31).

Kako je Stipanović prije nekoliko mjeseci najavio da će se oprostiti od olimpijskog jedrenja, više će se posvetiti drugoj ljubavi, uvijek atraktivnoj klasi zvijezda, koja više nije dio olimpijskog programa (posljednji put je bila dio Igara u Londonu 2012. godine). Zvijezda je, naime, i dalje vrlo popularna među jedriličarima. Još jedan razlog zašto će se okrenuti ovoj klasi jest Svjetsko prvenstvo sljedeće godine, koje će od 8. do 14. rujna organizirati njegov Jedriličarski klub Mornar. Nakon dvije titule viceprvaka, plan je napasti svjetski naslov.

16. rujan 2024 21:08