StoryEditorOCM

Luksuzna ljepoticaSuperjahta Lady S ponovno privlači poglede Dubrovčana: vlasnik je jedan od najbogatijih Amerikanaca, a tjedni najam prava ‘sitnica‘

Piše DV
10. rujna 2022. - 11:48

Na dubrovačkom Kantafigu je na vezu 93 metara duga superluksuzna jahta "Lady S" čiji tjedni najam košta 1.5 milijuna eura, javlja Dubrovački vjesnik. Jahta je izgrađena 2019., može primiti 12 gostiju, ima 7 spavaonica, a njoj su 33 člana posade.

Riječ je o 69. najvećoj jahti na svijetu, vrijedna je 180 milijuna američkih dolara, a njezin vlasnik je jedan od najbogatijih Amerikanaca Dan Snyder, koji je prema Forbesovoj listi ‘težak‘ 4,9 milijardi američkig dolara.

image
Vedran Levi/Cropix
image
Vedran Levi/Cropix

Na twitteru su se pojavila nagđanja kako su na jahti igrači američkog nogometa Cam Akers i Allen Robinson. 

Ovaj američki biznismen većinski je vlasnik profesionalnog kluba američkog nogometa Washington Commanders. Klub se inače prije zvao Washington Redskins, ali je klub nakon 90 godina postojanja promijenio ime, zbog naziva ‘Crvenokošci‘ žalili su se sponzori, a dugo vremena i američki Indijanci.

Jahta "Lady S" moguće je iznajmiti, a poglede Dubrovčana privukla je i u lipnju 2020., tada je na helidromu ove ploveće ljepotice bio parkiran luksuzni automobil marke Rolls-Royce.

image

Na helidromu jahte je u lipnju 2020. bio Rolls-Royce
 

Tonći Plazibat/Cropix

Osim vanjskog bara, jacuzzija, dnevnog boravka i helidroma na palubi se nalaze bazen i teren za igranje golfa, dok se u unutrašnjosti broda putnici mogu vježbati u teretani, uživati u turskoj sauni ili gledati filmove u kino dvorani.

23. travanj 2024 22:20