StoryEditorOCM

PO PRAVILNIKUPlanirate s kućnim ljubimcem na katamaran? Evo koja su Jadrolinijina pravila za životinje

Piše DV
12. rujna 2023. - 11:04

Planirate li sa svojim kućnim ljubimcem ploviti katamaranom Jadrolinije u dogledno vrijeme, najprije ga izvagajte. Naime, članak 52. Pravilnika nacionalnog brodara koji se tiče prijevoza životinja kaže kako vaš najbolji prijatelj na četiri šape ne smije težiti više od 8 kilograma! 

Putnici mogu sa sobom radi prijevoza voditi i kućne Ijubimce i to pse, mačke, ptice i ostale male životinje. Ove životinje mogu se prevoziti samo na način da ne predstavljaju opasnost iii smetnju za putnike i brod. Njih se ne smije unositi u zatvorene prostorije za putnike (salone, restorane, toalete, prostore aviosjedala) izuzev pasa pomagača. Vlasnici, odnosno pratitelji tih životinja preuzimaju rizik za putovanje kućnih Ijubimaca i moraju sami o njima voditi brigu (hrana, piće, higijene i ostale potrebe), a odgovorni su za sve eventualne štete nanesene putnicima, posadi iii brodu.

Psi moraju na brodu imati brnjicu (izuzev psa pomagača) i voditi se na povodniku. Društvo zadržava pravo propisati uvjete prijevoza za sve životinje zavisno od prilagođenosti broda.

Svi kućni Ijubimci moraju imati uredne dokumente o cijepljenju, a u slučaju međunarodnog prijelaza i sve isprave koje se traže za prijevoz kućnih Ijubimaca

 Za prijevoz kućnlh Ijubimaca vozarina je određena u Tarifama za prijevoz putnika i prtljage. Brodovima Društva zabranjuje se prijevoz agresivnih životinja, gmazova i zvijeri. Na brzobrodskim linijama dozvoljen je prijevoz samo malih kućnih Ijubimaca u salonima, isključivo u torbi za nošenje i prijevoz kućnih Ijubimaca maksimalnih dimenzija 45 x 35 x 25 centimetara s vodonepropusnim dnom. Ukupna težina torbe s kućnim Ijubimcem ne smije prelaziti 8 kilograma. Torba se mora držati ispod sjedala ili u krilu, a jednom putniku dozvoljava se samo jedna torba s kućnim Ijubimcem.

Za sve ostale kategorije kućnih Ijubimaca zabranjuje se prijevoz brzobrodskim linijama. U slučaju prigovora putnika na ponašanje životinja smještenih u salonu katamarana, zapovjednik ima pravo iskrcati vlasnika i životinju problematičnog ponašanja u prvoj luci pristajanja, bez prava na povrat prevoznine, stoji u Jadrolinijinom Pravilniku. 

28. svibanj 2024 10:52