StoryEditorOCM

Plovit se moraNovi spot klape Sveti Juraj HRM-a oda je pomorcima i ljudima koji od mora i za more žive

Piše OM
5. prosinca 2021. - 13:11

Klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice snimila je novi spot za pjesmu “Plovit se mora”, koju su posvetili pomorcima, svjetioničarima, njihovim obiteljima i požrtvovnosti koje to zanimanje zahtijeva. 

Spot je snimljen na plovidbi broda Svilaja po širem području splitskog arhipelaga i na svjetioniku Hrid Mulo jugozapadno od Rogoznice.

Glazbu i tekst pjesme potpisuje Tonći Ćićerić dirigent orkestra HRM-a, aranžman Nenad Šiškov, a snimanje i režiju spota Hrvoje Svalina.   

– Velika i od srca hvala čelnim ljudima Plovputa i članovima posade broda Svilaja na čelu s kapetanom Antoniom Botterijem kao i Sindikatu pomoraca Hrvatske na pomoći i susretljivosti prigodom snimanja ovog spota kojeg od srca posvećujemo svim našim pomorcima koji plove hrvatskim Jadranom kao i onima koji plove po svim morima svijeta – izjavio je Marko Bralić, zapovjednik klape.

U kadrovima spota prepoznaje se i Plava vrpca Vjesnika, kojom se tradicionalno u Hrvatskoj odaje priznanje junacima na moru, na čemu su se klapi posebno zahvalili i iz Sindikata pomoraca Hrvatske.

Nova pjesma Ploviti se mora nalazi se na istoimenom albumu u izdanju diskografske kuće Scardona, izdanom početkom ove godine u kojoj klapa Sveti Juraj-HRM obilježava 20. godina osnivanja i rada.

19. travanj 2024 22:55