StoryEditorOCM

10./11. ožujkaNajavljena ženska ‘PMS regata‘ na Visu! Evo detalja jedinstvenog jedriličarskog događaja

Piše M.I.
8. veljače 2023. - 09:13

Jahting klub Host iz Visa organizira sedmo izdanje prve hrvatske, isključivo ženske regate povodom Međunarodnog dana žena. Regata pod nazivom "PMS žena" (Povijesno Mediteranski Skup Žena) održat će se 10. i 11. ožujka u viškoj luci.

- Uvođenjem ovog jedinstvenog sportskog i jedriličarskog događaja u kalendar regata u Hrvatskoj, obogaćena je ponuda otoka Visa i van sezone, promovirano žensko jedriličarstvo, te se na poseban način obilježava Međunarodni dan žena.

Zahvaljujući klubu Host, potpori lokalne zajednice i sponzorima, na ovoj regati se već sedmu godinu osiguravaju svim natjecateljicama besplatni brodovi, smještaj i hrana.

Od prve najteže i najizazovnije godine sa samo 3 domaće posade, regata se do ove sedme obljetnice pretvorila u međunarodno natjecanje žena jedriličarki, pa je JK Host imao priliku ugostiti ženske posade iz 17 zemalja, te ukupno 155 jedriličarki - kažu organizatori.

Cijela regata se odvija u luci Vis (trokut viška luka), te takvo ograničeno regatno polje omogućava kontinuirano praćenje cijele regate.

Program započinje u petak 10. ožujka u 10 sati sa startom regate. Za subotu je također predviđen start u 10 sati, a u 20 je svečana dodjela nagrada u restoranu Vila Kaliopa. U nedjelju pak slijedi neformalni dio - kava s gradonačelnikom u podne u caffee baru "Riva".

27. travanj 2024 17:14