StoryEditorOCM

jedrenje‘Majstori pod jedrima‘ priredili sjajnu regatu klase CRO Megles 24 Cup, donosimo rezultate

Piše OM
6. svibnja 2024. - 12:02

Šesto izdanje Trogir Outdoor Festivala započelo je 4. i 5. svibnja kada su "Majstori pod jedrima“ priredili sjajnu regatu klase CRO Megles 24 Cup-.Podno zidina Kamerlenga u trogirskom akvatoriju održalo se jedriličarsko natjecanje na kojem je sudjelovalo ukupno 20 posada iz Hrvatske (18), Češke (1) i Poljske (1), što u odnosu na prošlogodišnjih 17 pokazuje da CRO Melges 24 Cup raste, a Jedriličarski klub Trogir s partnerima diže standarde u organizaciji.

Zahvaljujući odličnim uvjetima za jedrenje u Trogiru je održan pun program od šest plovova, a u napetoj završnici pobjedu su odnijeli domaćini na jedrilici Mataran (Ante Botica), a drugoplasirana je bila posada Universitas Nova – Barba Zlatan (Ivan Kljaković Gašpić).

Treće mjesto pripalo je posadi Panjića (Luka Šangulin), četvrti je bio Razjaren (Ante Ćesić), a peti PointOne (Karlo Kuret). Prvo mjesto u amaterskoj, odnosno Corinthian konkurenciji osvojila je posada jedrilice Little A (Stjepan Ćesić).

Tradicionalno je održana revijalna regata „Za pršut i sir“. Pred mnoštvom domaćeg svijeta i turista na toj regati najbolja je bila posada jedrilice Panjić. Trogir Outdoor Festival ugostit će još brojne majstore sporta, pa se tako 25. svibnja održava natjecanje u trailu, a 26. svibnja natjecanje u triathlonu

image
Trogir Outdoor Fesitval
image
Trogir Outdoor Fesitval
image
Trogir Outdoor Fesitval
image
Trogir Outdoor Fesitval
27. svibanj 2024 19:35