StoryEditorOCM

THUNDERJuri po valovima 70 km na sat! Kinezi proizveli električnu dasku za surfanje, zna se i cijena

Piše M. Š.
18. listopada 2023. - 09:09

Kineska tvrtka ​Cyrusher je od 2014. međunarodnim tržištima nudila kvalitetne bicikle po izvrsnim cijenama, a sada je doslovno uglisirala u prostor električnih daski za surfanje svojim modelom Thunder. “​Grom”, naime, ima električni motor od 5 kW koji pokreće snažni jet pogon što omogućava dosezanje brzine do 70 km/h.

To Thunder čini znatno bržom daskom od prestižne i znatno skuplje švedske daske Awake RÄVIK S​. Kontrola gasa je preko ručke okidača koja je privezana za nos daske, dok je baterija kapaciteta 3600 Wh dovoljna za sat vremena surfanja nakon 2-3 sata punjenja.

Daska dugačka 1,68 m dizajnirana je za brzo i lako klizanje kroz vodu, iako se ne uzdiže iznad valova kao foil daske. Tako će daskaši koji vole adrenalinsku bitku s valovima osjetiti pod nogama sve njihove vrhove i doline. U slučaju pada, motor će se automatski isključiti. Unatoč visokim performansama, Cyrusher kaže da je njegova daska odlična za surfere svih razina znanja, uključujući i početnike, lako je prenosiva i prilagodljiva. Teška je 39 kg s baterijom, a može ponijeti surfera do 120 kg. Cijena joj je 9999 USD.

27. travanj 2024 01:31