StoryEditorOCM

TAHITIJedina žena za kormilom u surferskom raju na polinezijskom otoku

Piše M.I.
13. kolovoza 2024. - 14:00
Cindy Drollet drives a boat in the ocean near Tahiti‘s coast on May 26, 2024. She’s the only Teahupoo women captain driving surfers and visitors to the surf spot of Teahupo’o in every swell conditions. (Photo by Jerome Brouillet/AFP)AFP

Teahupo je malo, mirno ribarsko mjesto na francuskom polinezijskom otoku Tahitiju nedaleko uspavanog vulkana. Poznato je među surferima po svojim ogromnim valovima i kao domaćin nekih od najvećih svjetskih natjecanja u surfanju.

Ako pitate tko je duša Teahupa, tamošnje stanovništvo pokazat će na Cindy Drollet, ženu koja vodi obiteljski posao vezan uz prijevoz putnika brodom, turistički obilazak, iznajmljivanje opreme i sve vezano uz surfanje. Zanimljivo je da je ona jedina žena u svojoj zajednici koja posjeduje dozvolu za upravljanje brodom, pa je zovu naša kapetanica.

Cindy dočekuje putnike u prepoznatljivoj odjeći s uzorkom hibiskusa, a prava je enciklopedija Tahitija, o kojem će gostima ispričati zanimljive detalje, posebice one vezane uz tamošnju kulturu i običaje. Kako se kaže, prava multipraktik žena.

19. rujan 2024 17:53