StoryEditorOCM

barcelonaHrvatski proizvođači ribe predstavili novitete na najvećem sajmu ribarstva Seafood Expo Global

Piše Zadarski.hr
25. travnja 2024. - 10:24

Na 30. izdanju najvećeg sajma trgovine morskim plodovima i proizvodima ribarstva na svijetu Seafood Expo Global 2024, koji se održava u Barceloni od 23. do 25. travnja, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, predstavilo se jedanaest hrvatskih tvrtki, među kojima su i tvrtke sa zadarskog područja: Cromaris, Jadran-tuna, Mardešić i Pelagos Net farma.

Na sjamu je ukupno 2.050 proizvođača ribe i ribljih proizvoda iz 84 zemlje, a izlažu na 51.277 kvadrata sajamskog prostora.

„Izlaganje na sajmu našim članicama, koje velik dio svojih prihoda od prodaje ostvaruju na izvoznim tržištima- od 55 do 90 posto, važna je platforma za međunarodno poslovanje jer im omogućava da svoje proizvode, posebice inovacije prezentiraju kupcima iz cijelog svijeta kroz osobni susret i kontakte s novim i starim kupcima“, istaknuo je potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.

Najvažniji proizvodi koje prezentiraju na sajmu u Barceloni su bijela riba, tuna, slana sitna plava riba, smrznuta sitna plava riba, konzervirani proizvodi, slatkovodna riba te razni proizvodi prerade.

image

Seafood Expo Global 2024 Barcelona

HGK
image

Seafood Expo Global 2024 Barcelona

Hgk/Slobodna Dalmacija
30. travanj 2024 04:37