StoryEditorOCM

nešto novoĆevapi, kobasice, pljeskavice i kulen - i to od slatkovodne ribe!

Piše OM
16. lipnja 2024. - 09:30

Jedinstvena ponuda proizvoda od slatkovodne ribe kreće iz Vukovara, piše agroklub.com. Ćevapi, kobasice, pljeskavice i kulen, samo su neki koji će se naći u ponudi i u početku raditi od ribe iz Orahovice. Naime, kupuju gotove otkoštene filete od dobavljača Panona mare iz kojih stvaraju nove, zanimljive proizvode. 

“Pokrenuli smo nešto što je općenito novo na tržištu“, ističe za Miroslav Balaž, suvlasnik proizvodnog pogona "Panonica“ tvrtke Istar agro d.o.o. dodajući da im je budućnosti u planu razvoj primarne prerade i suradnja s lokalnim ribarima.

U prvu fazu opremanja pogona, vlasnici Goran Terzić i Miroslav Balaž uložili su 150.000 eura vlastitih sredstava dok se u drugu fazu u koju spada primarna prerada, planira uložiti dodatnih 75.000 eura za nabavu opreme.

Balaž otkriva da u sklopu razvoja druge faze planiraju suradnju s lokalnim ribarima, razvoj maloprodaje i osmišljavanje novih proizvoda.

Tvrtka trenutno zapošljava tri tehnologa od kojih je jedan voditelj proizvodnje, a planiraju nova zapošljavanja i širenje kapaciteta.

“Trenutno proizvodimo devet proizvoda, tri okusa u tri oblika“, rekao je Goran Teklić, voditelj prodaje.

U planu je, kaže Balaž, i proširenje same proizvodnje, a kapacitet kilaže o kojoj razmišljaju je 500 – 1.000 kilograma dnevno.

“To je jedna kvalitetna poduzetnička inicijativa kojih nemamo puno, a ovdje govorimo o slatkovodnom ribarstvu i proizvodima od ribe naših rijeka i ribnjaka“, rekao je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara i poručuje da će Grad nastaviti podupirati ovakve i slične priče koje vrednuju bogatstvo svoga kraja.

Pozvao je ljude da uvijek izaberu i podrže domaće proizvođače.

Osim proizvodnog pogona i maloprodajnog objekta na Gradskoj tržnici Vukovar, ovaj domaći proizvod vlasnici planiraju plasirati i u susjedne gradove Vinkovce i Osijek.

24. lipanj 2024 00:45