StoryEditorOCM

BIG GAME FISHINGTrijumf ekipe ‘Corto‘ i kapetana Svaline u Orebiću: ‘Pobjedu posvećujemo preminulom prijatelju‘

Piše Sandra Barčot
21. svibnja 2023. - 13:49

Trijumfom ekipe "Corto" s kapetanom Gordonom Svalinom, okončano je treće Međunarodnog kvalifikacijskog natjecanja u big game ribolovu "Offshore Challege Orebić 2023."

Posada kaštelanskog kluba Giričić, nakon tri ribolovna dana u konkurenciji od 150 ribolovaca iz 25 timova, iz tri zemlje Hrvatske, Italije i Crne Gore, sakupila je najviše bodova, ukupno 1163,51 te time uknjižila još jednu pobjedu na ovom nadmetanju.

Naime, Kaštelani su slavili i na prvom izlučnom turniru u "mistu pomorskih kapetana" koje se održalo 2019. godine (dvije godine su preskočene zbog korone, pa je drugi turnir bio 2022. i sada ovogodišnji treći).

- Imali smo prvog dana trofejnu tunu od 73,68 kilograma, koja je na kraju i najveći ulov nadmetanja. Baš smo zadovoljni Orebićanima i njihovim gostoprimstvom, hvala im. I molim vas naglasite kako ovu pobjedu posvećujemo našem Borisu Gruici, prerano preminulom velikom prijatelju i ribolovcu, koji je imao i broncu sa svjetskog big game natjecanja – s ponosom, sjetom ali i srećom, zbori nam Gordon Svalina, nakon svečane dodjele nagrada ispred orebićanske luke, gdje je skoro tisuću posjetitelja pratilo i samo proglašenje najboljih, te se častilo tek ulovljenom tunom koje su organizatori iz Pomorsko športske udruge Peliška jedra, spremali za sve, uz glazbenu zabavu banda Gramofonix te grupe Opća Opasnost.

image
Duje Klarić/Cropix

Nagrade najboljima uručio je Dario Krističević, predsjednik domicilnog kluba, a drugo i treće mjesto pripalo je domaćim ribolovcima iz Peliških jedara.

Ovogodišnje srebro je osvojio, lanjski pobjednik turnira 2022. godine – Josip Brkić i njegova ekipa "Normabel". Sa 690,45 bodova, jednom bodovanom i jednom vaganom tunom od 64,35 kg, zauzeo je Josip, te 14-godišnji mu sin Ante, Ivan Sinković i Josip Mustapić, drugu poziciju.

Ispred klupskih kolega i ekipe "Bokun gruja", kapetana Ante Matijace te brata mu Marina, uz Stipu Mrgudića i Ivana Grljušića. Oni su uzeli broncu sa 477,54 boda, te tunu tešku 68,20 kilograma ulovljenu zadnjeg dana turnira.

Na kraju su svi obećali viđenje i dogodine, na turniru 2024. godine, zadovoljni trudom odličnih organizatora iz Peliških jedara, koji su se uz suca nadmetanja Tonća Luketu, pobrinuli da sve štima na moru.

Ujedno je sve proreklo odlično i na kopnu, gdje je dobra zabava nakon napornog ribolova, bila zagarantirana....

Uz ulovljenu ribu – eto dovoljnog razloga da se "Big game Orebić" upiše u kalendar obveznogu sudjelovanja...

image

Gordon Svalina, kapetan pobjedničke ekipe Corto

Duje Klarić/Cropix

POREDAK:

1. "Corto" kapetan Gordon Svalina, posada Bepo Svalina, Ante Karačić, Nikša Jureškin, Joško Dokić, Krešimir Šalov i Vinko Marušić sa 1163,51 bodom

2. "Normabel" Josip Brkić, posada Ante Brkić, Ivan Sinković i Josip Mustapić sa 690,45 bodova

3. "Bokun gruja" kapetan Ante Matijaca, posada Marin Matijaca, Stipe Mrgudić i Ivan Grljušić sa 477,54 bodova

4. "Starac" kapetan Ivan Ledenko, 389,2 boda

5. "Marenda" kapetan Ivica Sikavica, 377,72 bodova

6. "Adria" kapetan Dragan Čoro, 357,91 bod

7. "Grill fish team" kapetan Jozo Stražičić, 331,8 bodova

8. "Lako ćemo" kapetan Ivo Buktenica, 330,26 boda

9. "Ekipa ŠČ" kapetan Ivica Perušina, 240 boda.

image

dfdf dfd fdf

TURNIR U BROJKAMA

Sudjelovalo je 150 ribolovaca u 25 posada iz tri zemlje

Aktivnosti na moru je bilo 19 (tri su izgubljene tune s udice, dva luca nisu bodovana) ulovljeno je 14 tuna, tri su bodovane, 11 ih je vagano ukupne težine 594,97 kilograma

image

Međunarodno kvalifikacijsko natjecanje u big game ribolovu ‘Offshore Challege Orebić 2023.‘

Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix
19. travanj 2024 05:55