StoryEditorOCM

sudjelovalo 25 ekipaPrvi Kup otoka Šolte u lignjolovu polučio izuzetan uspjeh, pobjedu s ulovljenih 1,643 kg odnio par iz Stomorske

Piše Sandra Barčot
22. studenog 2021. - 13:53

Prvi Kup otoka Šolte u lignjolovu, nakon odgode od tjedan dana zbog lošeg vremena, na kraju je polučio izuzetan uspjeh. U lignjama dakako, budući je sucima na vaganje doneseno preko deset kilograma ovih slasnih glavonožaca.

- Na našem prvom otočnom nadmetanju u ribolovu na lignje, sudjelovalo je 25 ekipa, iz brodica su lovila po dva člana, a njih 18 je i prijavilo ulov – zadovoljan je jedan od organizatora Drago Koludrović, koji je na kraju uručio i nagrade najboljim lignjolovcima.

Prvo mjesto osvojio je „miješani” par, anulirajući onu kletvu kako žena donosi nesreću u brodu, budući su Jelena Keran u duetu s Leom Novakovićem iz Stomorske, na krunicu na kraju ukačili pobjedničkih 1643 grama.

image
Drago Koludrović (desno) uručio je nagrade pobjednicima
PŠRD "Pelegrin"

Druga pozicija piše se Tomi Nonculoviću iz Nečujma i Dinku Koludroviću iz Stomorske s 1290 grama, dok su treći na ovom prvom šoltanskom lignjolovu otac i sin Dominik i Dean Koludrović s 1059 grama ulova.

I njih dvojica su isto iz Stomorske, pa bi se reklo kako i nisu bili dobri "domaćini" jer su uzeli sve tri nagrade.

- Organizacija premijernog lignjolova na otoku pripala je nama iz Stomorske, članovima PŠRD "Pelegrin", uz pomoć PŠRD "Maslinica" i ŠRD "Koralj" iz Rogača, te im svima zahvaljujem na pomoći, kao i brojnim Stomorćanima koji su nam pomogli i da svečana večera, gdje su glavne delicije bile upravo ulovljene lignje, sve prođe u redu – zahvaljuje se svima Koludrović, nadajući se kako će i ovaj „Kup u lignjolovu” postati tradicionalno otočno nadmetanja kao i „Kup Šolte u udičarenju”.

image
Lignje su odmah završile na trpezi
PŠRD "Pelegrin"
19. travanj 2024 05:40