Goli štrcaljac, bibi, jedan od najcjenjenijih mamaca za ribolov na dnu u priobalju, loše podnosi visoke temperature. Već na 25 C vrlo brzo ugiba, pa ga je tijekom najtoplijih mjeseci teško održati živim, kakav je najučinkovitiji. Kad ga nije moguće održati u najboljem stanju, za iole dugotrajnije čuvanje najbolje ga je konzervirati, što je uspješno moguće uraditi na sve načine, čak i zamrzavanjem, koje je ponekad i najbolje rješenje.
Žilava koža
Naime, goli štrcaljac ima žilavu kožu od tri sloja vlakana. Nju kristali leda stvoreni zamrzavanjem tjelesne tekućine ne mogu oštetiti toliko da je odmrznuti značajno mekši i krtiji, te da se puno slabije drži na udici, izgleda neprirodno ispuhano, da vrlo brzo trune te da je zbog svega toga puno manje primamljiv mamac od svježeg...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....