stdClass Object ( [id] => 1209571 [title] => Naša ekipa otkriva kojim je priborom ulovila broncu na Svjetskom prvenstvu u big game ribolovu: Riba je luda totalno, skače, leti po zraku, brod šija... [alias] => nasa-ekipa-otkriva-kojim-je-priborom-ulovila-broncu-na-svjetskom-prvenstvu-u-big-gameu [catid] => 419 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Cijelo vrijeme planiranja imali smo jednu veliku nedoumicu, da li nositi naš ribolovni pribor ili koristiti što bude tamo na brodu. Nakon detaljne analize slijedi zaključak: dosta brodova ima svu super opremu, ali jedan broj brodova ima jako lošu opremu, tako da nosimo sve svoje.

Tražimo štapove koji su pola popping pola trolling, što naravno ne postoji, ali tražimo najsličnije. Nakon kraće potrage uspijevamo kompletirati dovoljno pribora, tako da je avantura napokon mogla početi.

PRVI DOJMOVI

Kako nitko od nas nije imao iskustva s trollingom na ribe kao što su marlin, sailfish, mahi-mahi, odlučili smo se za dva dana treninga na različitim brodovima s različitim posadama, da vidimo kako to ide i da što kvalitetnije pokušamo savladati tehniku. I tu smo napravili, možda i jedinu, pogrešnu odluku.

Agent preko kojega smo našli smještaj nas je uvjerio da osim kuće koju renta ima i četiri broda za big game ture, no ispalo je da brodovi nisu njegovi, nego da će nam ih iznajmiti preko agencije. Tako smo rezervirali brodove Bertram 36 za prvi dan, a Custom 46 za drugi dan treninga, pa je nekako došao i trenutak kad je trebalo napokon poći u tu avanturu.

Krećemo na aerodrome s kuferima i dvije tube sa štapovima koje je trebalo prijaviti kao ribolovnu opremu, što se smatra posebnom prtljagom. A kad smo sletjeli u Panamu, ide iznenađenje - nema signala, nema roaminga. Pokušavamo zamijeniti kartice, ali bezuspješno. Kupujemo rum i whiskey za sljedećih 10 dana, ali smo se preračunali, jer je zaliha nestala već nakon tri dana.

---

image

Svijet voli pobjednike

---

Napokon slijećemo u San Jose, glavni grad Costa Rice, prolazimo imigraciju i čekamo prtljagu. Lagani grč u trbuhu, ali napokon ugledamo kufere, a na owersized odjelu vidimo i tube sa štapovima. Sve je stiglo, odahnuli smo.

Uzimamo rezervirani rent-a-car i krećemo prema smještaju za prvu noć. Dolazimo do kapije, kod koji smo dobili otvara vrata i ulazimo u ogromno zdanje bez plana, sobe bez prozora, zidovi s bodljikavom žicom. Nekako se pokušavamo naviknut na temperaturu i vlažnost, te nakon večere u lokalnom restoranu odlazimo na spavanje.

Ujutro krećemo prema Queposu u laganini razgledavanje. Posjetili smo centar San Josea, a onda i Teatro Nacionale, popili kavu i krenuli prema jugu. Čim smo izašli iz grada sve je pozelenilo. Oko podne padaju prve slike s krokodilima, pa nastavljamo prema Playa Heradura i idemo posjetiti Marina Los Suenos.

Dolaskom na prilaz marini vidimo kako kroz krošnje palmi viri nekoliko stotina tuna towera. Nevjerojatan prizor, ogroman broj velikih prekrasnih brodova. Šetamo kroz Marinu i uzimamo predah u lokalnom baru uz rum i pogled na gomilu prelijepih brodova.

Nastavljamo vožnju obalom preko mjesta Jaco i dolazimo u Quepos – Marina Pez Vela. Počinje pljusak, toliko jak da ne možemo doći do auta. I tako je bilo i svakoga sljedećeg dana oko 17-18 sati. Sat-dva pada kiša, sve osvježi i brzo se osuši.

Nekako smo ipak uspjeli probiti do kuće, preuzeli ključeve i vratili se u Marinu na večeru. Odlična hrana, jako puno sirove ribe u raznim kombinacijama i dobro vino uvijek su dobitna kombinacija, a kako je naš član Pero ugostitelj, problema oko izbora s menija nije bilo. Tu večer smo lagano posložili opremu i pripremili se za sutrašnji prvi ribolovni trening-dan.

---

image

Ekipa Giričić s lijeva u desno: Tibor Mladinić, Pero Šare, Boris Gruica i Boško Stipoljev

---

PRVI TRENING

Danas smo na Bertramu 36 imena Reel In, brodu iz 90-ih godina s dva motora. S užasom otkrivamo da brod nema sonder! Kao, šta će im sonder kad se lovi u vožnji? Alooo???

Kapetan i dva mornara su bili spremni na offshore full day fishing, ali nisu očekivali ovakva četiri lika s 1000 pitanja još prije isplovljavanja. Kroz razgovor zaključujemo da ćemo pokušati prvo s njihovom opremom. Multiplikatori, role i tvrdi štapovi koje su oni imali nismo uspjeli pripitomiti, pa i nismo imali neke rezultate.

Nekako kačimo prvog sailfisha oko 2 sata, te još jednog sailfisha oko 3 sata. Krećemo prema kraju i analiziramo događaje. Riba je luda totalno, skače, leti po zraku, brod šija, vozi za ribom, stalno treba namotavati i držati krenu napetom.

Oprema je teška i nezgodna, čini nam se da bi trebali probati s našim štapovima. Računam da smo taj prvi trening-dan izgubili najmanje 11 riba i kad smo išli doma znali smo manje nego kad smo krenuli.

DRUGI TRENING I PROBLEMI

Drugog dana smo na brodu Custom 46 imena Caribsea. To je drveni plastificirani brod starije gradnje s jednim motorom. Posada nas malo čudno gleda, jer smo dovukli sve štapove i torbu s opremom, ali se ne bune. Nakon malo uhodavanja oko 11 udara prva riba, i tako je krenulo. Ide druga, treća, četvrta…

Ključna stvar kod ove vrste ribolova je uočiti da je riba udarila mamac. Naime, ponekad je u pitanju jako mali udarac koji smo ošteti mamac, nakon čega ga riba više neće uzeti. ​Ajmo malo pojasnit neke stvari čitateljima.

Dakle, u Tihom oceanu smo i lovimo ribe koje imaju mač ili sablju, i love na način da ubiju ribu udarcem te sablje, okrenu se pa odozdo progutaju ribu koja mrtva slobodno tone. Naravno ako nešto od navedenoga nije ispunjeno, ništa od gutanja. I taj okret traje 6-8 sekundi.

---

image

Borba je bila do kraja sportska

------
image

Dok se jedna riba zamarala, ostali je pribor morao van

------
image

Triple strike su bile slatke muke

---

Naš je zadatak bio postaviti ješku, ribu ballyhoo, tako da prilikom trollinga izgleda kao da je živa. Oči se vade sa cjevčicom, a ispod glave se stavlja olovo koje se veže unakrsno kroz oči s tankim silikonskim konopom. Mali kljun se dodatno skine.

Inače ballyhoo ribe su duge 25-30 cm i dolaze zapakirane iz Amerike. Pokazale su se kao vrlo izdržljive i otporne u trollingu.

Udice koje nemaju kontra kuku se provuku iza konopa kojom je vezano olovo. Na drugom kraju je omča koja se kači na kopču sa zogulinom vezanom na shock leader koji se na kraju spaja sa žutom fluorescentnom krenom. Za taj spoj ima više čvorova, ali uglavnom ga treba uplesti, i to treba dobro utrenirati prije odlaska na ribolov. A žuta kričava krena je zbog toga da se bolje vidi i da brže skuži s kojega je štapa, što se u slučaju triple strikea pokazalo neophodnim.

ŽICA JE RJEŠENJE

Mašine su otvorene i sad ide najveća mudrost - kako zaustaviti izvlačenje krene iz mašine s otvorenom špulom u trollingu, a da sve ostane toliko mekano da i pri najslabijem udarcu ribe kočnica prokliže, tako da ješka počne slobodno tonuti nakon što bude ubijena udarcem sablje?

Sve ovo do sad smo čuli od Darija, Điđija, Jakova, Bore, Saše, Bojana, i to do detalja. Priča je uvijek bila ista:

- Svi ste cili život na moru, brzo ćete skužiti kako se lovi- i bili su u pravu.

Nakon što se dobije udarac, broji se do 8, zatvara se špulu, nakon čega slijedi najbrže moguće namotavanja. Pritom se često u prvih par sekundi i ne znaš je li riba na udici, jer ribe voze 40-50 milja doslovno u svim pravcima. A udica bez kontra kuke ispada bez problema ako krena nije stalno napeta.

---

image

Klizna udica je bila efikasna

------
image

Timski je rad bio savršeno uigran

------
image

Ljepota doživljaja bila je neopisiva

---

Naravno da treba imati i osjećaj za kačenje ribe, ali smo to jako brzo svladali. Vadili smo od malih špara do velikih tuna, skoro pa sve između. Štapovi su radili perverzno dobro, mašine top! Gušt na kvadrat! Ali vratimo se na veliku mudrost, kako zaustaviti krenu iz otvorene špule?

Lokalni ribolovci za to koriste kopče, koje inače drže krenu na širilicama. Kada su u trollingu, krenu naviju par krugova da ne može kliziti kroz kopču, nego u slučaju sile pušta kopča. To i nije toliko loše, ali ta kopča nije za to predviđena i nema mogućnost toliko finog podešavanja koliko bi mi htjeli.

Jedna od opcija je bila držati štap u ruci i krenu na prstu, na što su lokalci poludjeli zato što je to vrlo opasno kad udari velika riba, no mi smo svejedno pokušavali tako neko vrijeme. Naime u moru je stalno 5 - 7 štapova, nas je 4, vanjska temperature je od 35° - 47°, a nismo baš ni spavali previše. U mnogim je trenucima sve izgledalo kao mission imposibile.

Imamo Darijeve kopčice za fino štelanje, što nije loše, ali nije ni najbolje. Pokušavamo njihovu kopču namjestiti na najmekše i onda takvu poslati priko tiramola na vrh širilice, pa ispadne, pa ispadne… Pa tako 12-13 puta, za poludjeti.

Oni love na tvrdo i nemaju s tim problema, osim što gube ribe da i ne znaju kako i koliko.

Ah, da ne zaboravim, osim 5 - 7 štapova u moru, svi imaju i po dva velika dreggera koja glume jato ribe i oni se ne mijenjaju baš često. Sposobniji tu zakače ballyhooa s bakrenom žicom, jer ne smije biti udica, i po dva teasera koji se jako često mijenjaju.

A kod svakog udarca ribe, pošto se vozi krmom, sve to ide vani i onda ponovo sve u more. Ima posla, ali uigrana ekipa to odradi u tren oka. E sad, spomenuo sam bakrenu žicu koju ne koriste samo za ješku nego na nekim štapovima i za fermat krenu, ali utvrdo!

---

image

Mahi mahi se kao ulov zadržavao

------
image

Pokretljivost i snaga marlina je priča za sebe

---

Probali smo i mi lagano s tom bakrenom žicom. Imali su dvije vrste tih žica, mekšu i tvrđu pa smo malo po malo otkrili dobitnu kombinaciju. Mekša žica u duplo do pred vrh, pa unjulo pod kutom od 47°. ​Bingo! Koja je prošla, ta se i ulovila!

SUPER MARIO

A onda je došlo i otvaranje natjecanja u Parador resortu. Standarda ceremonija verifikacije od prijava natjecatelja preko izvlačenje brodova za sva četiri dana do provjera GoPro kamera.

I sutra napokon prvi ribolovni dan. Adrenalin na 300! Ne znamo gdje bi prije gledali… Tražimo naš brod, Tres Amigos. To je brod lokalne gradnje firme Maverick, drvenjak, kompletno plastificiran. Nalazimo ga i na njemu upoznajemo kapetana Glena i mornara Maria.

To je manji brod i ima samo jednog mornara - pomoćnog ribara dok veći brodovi imaju po dvojicu. Kapetan Glen je lik koji ne preza ni pred čim i ne obraća pažnju ni na koga i ni na što, ako nije u njegovoj glavi. Mi govorimo, ali njega to ništa ne interesira. Mi smo gringosi koji ništa ne znaju, a on je Kapetan!

Uzeo je svojih dvadesetak cigara, kaže Mario da mu je to mjera. A brod fenomenalan, kakva gradnja… Novi motor unutra, sve tip-top! Mario sve sam radi bez da mu se kaže. Čim netko pomisli na nešto, on je već to napravio - čudo, Super Mario!

Super Mario je bio voljan i pokazati nam par stvari koje su nas interesirale, a nismo bili načisto što i kako. A start je bio odličan - Hrvatska i Giričić zastava na širilicama, vozimo 25 milja… Ludilo!

Ponijeli smo nešto za jesti i piti, ali se to pokazalo suvišnim, jer su svi brodovi bili potpuno opremljeni s hranom i pićem. Super Mario je u jednom momentu izvadio voće, dinja, cata, avokado, toliko hladno da je bilo na granici zamrzavanja, toliko dobro da nemam riječi za opisati.

Inače svi brodovi odmah u portu pale generatore i zamrzivači rade for gas, a unutra klima na 18°C, pa kad se par puta uđe i izađe, može se odmah na traumatologiju. Cijeli dan je bilo +40°, a kad smo došli u porat smrklo se nebo, kiša, kao da će nebo pasti na zemlju.

Super Mario nas je posjedao u brod da ne pokisnemo, s tim da smo mi najprije ugasili klimu, a zatim je vezao brod. Putem je sve izglancao, tako da je brod bio kao iz dućana i onda ide vrh. Mario vadi kišobran i penje se na fly po kapetana, a ovaj sa cigarom u ustima lagano niz skale. Kišobran je čitav poviše njega, a Super Mario, naravno, mokar kao miš. Kakvo strahopoštovanje!

A za 20 minuta je sve bilo suho, upravo nevjerojatno. Toga smo dana ulovili samo tri ribe i osvojili 600 bodova.

---

image

Borba je sa svakom ribom do kraja bila ispunjena neizvjesnošću

------
image

Opuštena je struna bila konkretan izvor neposredne opasnosti

---

GALEBOVI MOLE BOGA

Drugog ribolovnog dana smo na brodu Frenzy koji je takoder Maverick, brod lokalne gradnje. Frenzy je bingo. Svi ga poštuju, jer dobro lovi. Vlasnik broda je Slovenac Saško, odličan ribolovac, inače poznat po Mass cipelama. Brod je odlično opremljen, i posada je uhodana. Saško nije tu, ali kapetan je odlučan i samouvjeren:

- Let's go!

Bio je to odličan dan, kombinirali smo naše i njihove štapove, i shvatili smo da smo ona dva trening-dana potpuno promašili temu. Oni ljudi pojma nisu imali što rade. Na naše pitanje kapetanu zašto ne idemo tamo gdje su galebovi, iskočio im je upitnik poviše glave.

Kaže nam mornar: - Možda u Hrvatskoj galebovi idu tamo zbog ribe, srdele, ali ovo je Tihi ocean. Tu vam je sve drugačije.

Pokušali smo objasnit kako velika riba tjera malu, pa mala spašava živu glavu i bježi prema površini gdje je čekaju galebovi, tako da po galebovima mi znamo da je onda dolje i velika riba. Bez rezultata… Zaključili smo da u nas galebovi jedu srdelu, a u njih idu molit Boga.

No, ispalo je da dečki iz Frenzya itekako dobro znaju da to nije tako i da treba gledat njihove galebove, za koje ni ne znam kako se zovu. Imaju vrhunske sondere i sonde, jer znaju da gdje je zadiv tu je i riba, a vide i ribu i znaju naći malu ribu. Odlični su i vole objasnit kako stvari idu, tako da smo puno smo naučili od ekipe s Frenzya.

Zaboravili smo prije spomenut da je i svaki dan vaganje ribe. Sailfish i marlin su se prema propozicijama puštali, dok su se tuna i mahi mahi vadili i bodovali po kilogramu. Svakog dana je bilo par mahi mahi riba, koje su se obavezno i spremale za večeru.

Inače je lov toga drugoga dana bio sasvim dobar. Polako smo ulazili u igru sve opasnije.

---

image

Pribor je bo na ispitu izdržljivosti

---

POKLOPLJENE POŠTE

Trećeg ribolovnog dana smo dobili brod Three Brothers, iz devedesetih godina prošlog stoljeća. Kad ga je Pero vidio došlo mu je loše jer se sjetio loših iskustava sa svojim u driftu, iako smo osvojili drugo mjesto na državnom prvenstvu u Poreču i lovili ogromne tune 200+ s takvim istim. Meni je brod dobar, ali je ispalo da ovaj kapetan jako malo zna i, naravno, misli da je najpametniji. Nismo se proslavili, samo iživcirali

Kod isplovljavanja smo naišli na Vitamin Sea koji se vraćao u luku s jednim motorom. To je bio naš brod za sutra. Sve su nam lađe potonule, jer smo očekivali zamjenski brod koji je u pravilu znatno lošiji od ostalih. No, četvrtog dana ipak imamo brod Vitamin Sea, Tiara 40.

Ovaj brod nije iz ovoga porta i nismo mogli dobiti informacije kakav je, samo su rekli da misle da nije loš. Mi smo pola noći bili u nedoumici kako nastupiti danas prema kapetanu. Naime, običaji su da se daje tip i to je lijepo napisano u propozicijama, ovisno o veličini broda, 32-36 ft 200USD, 36-40ft 200-300USD, 40-46ft 400+USD.

Običaj je da se da više od tog propisanog broja, ali koliko i kad, prije ili iza, to moramo odlučiti mi. Odluka je pala da se čeka isplovljavanje, pa da se vidi kakav je špirijus prema kome će se i vladati. A dobra vibra špirijus i AC/DC su nas i doveli do toga gdje smo sada.

Dakle, držimo se onoga u čemu smo najbolji! Cilj je pojaviti se u prvih 10 u svijetu. To je prva stranica, drugu nitko ni ne gleda.

Prošli smo tri broda, tri ribolovna dana, skupili znanje i sad smo potpuno spremni! S druge strane, ovaj naš brod nije bio na moru jedan dan, što znači da mu je to jedan dan bez bodova, zbog čega ima jako male šanse da napravi neki ozbiljniji rezultat.

---

image

Struna je zbog udice bez kontrakuke cijelo vrijeme trebala biti napeta

---

Kako ih uopće motivirati? Parama? Ma nema šanse… Mi smo tim, odličan tim, i ako uspijemo s njima napraviti tim onda imamo rezultat! Moramo vidjeti kako dišu, ali prije svega mogu li voziti? Što je uopće bio kvar motora? Ili se pregrijao, ili je turbina prozviždala, ili oboje. U svakom slučaju, nema brzog popravka. Dolazimo na brod ranije nego inače. Lagano, oprezno kao mačka oko vruće kaše.

Upoznajemo mornare. Dečki su sasvim OK i žao im je što nisu mogli na more jučer, pa su tako izgubili dragocjene bodove.

Evo i kapetana. Na prvi moment nisam bio oduševljen. Pitam ga koji je bio kvar, a on kaže da se ništa ne sekiram, da je cijev turbine pukla i da su stavili novu. Zvuči dobro. Kapetan nas pita tko je kapetan i gdje ćemo? Pero se hvata za glavu:

- Di on to nas pita, a mi nemamo pojma…

Ali ja vadim mobitel i otvaram Navionics, pa mu govorim gdje smo što ulovili, sve po danima. Kapetan se smješka i vodi me do plotera gdje vidim da ima markirane slične pozicije, tako da i on sugerira lokaciju koja se poklapa s našom. Odmah mi je rekao da ima i rezervni položaj 8 milja dalje ako tu ne bude išlo.

TRIJUMF U FINALU

A kad smo došli na lokaciju, za razliku od prijašnjih dana, nije bilo ni jednog broda oko nas. Prva riba je praktički odmah udarila i kapetan je trenutno usporio. No, iza puštanja ribe smo se odmah dogovorili da nakon što dobijemo ribu na štap obavezno nastavi voziti, jer ova riba lovi u jatu i sigurno ih okolo ima još, pa su nam i šanse da imamo multistrike veće.

---

image

Četvrti je dan bio posebno uspješan

---

To je jako brzo urodilo plodom, pa smo imali pa smo imali triple strike i sve tri ribe su uredno dovučene do broda, puštene i bodovane. Nakon toga Boris kači marlina s kojim je borba potrajala, pa je i ta riba na kraju puštena. Imali smo još nekoliko sailfiha, a onda i meni udara marlin.

Borba je trajala oko pola sata, a činilo se kao vječnost. Baš me dobro izmučio. U jednom momentu smo samo stali, sve nategnuto i samo sam čekao kako će nešto puknuti. Vrh štapa je bio doslovno u moru, ruka mi je otpala, ali je nakon puštanja odmah sve prošlo.

Nastavljamo kačiti sailfishe, jednog za drugim. Stalno se nešto vadi, i sad je već 14:50. Slavimo broj riba, ali ne znamo ni približno rezultat.

Opet spuštamo opremu i odmah ide riba, dižemo i puštamo još dva sailfisha. Odličan skor! Završava i taj zadnji ribolovni dan, kupimo opremu i krećemo prema kraju. Ima sat i pol vožnje do marine Pez Vela. Znamo da smo skupili puno bodova, ali su osjećaji pomiješani, predviđanja neizvjesna…

Putem gatamo koji bi mogli biti s obzirom na broj ulovljene ribe. Naše nade su bile da budemo u prvih 10. I na nekih desetak milja od kraja, kapetanu na radio stanicu dolazi informacija da smo na trećem mjestu. Zastajemo u nevjerici a onda slijedi euforija, čudo… Neopisivo, pjevamo, slavimo… Još nam je ostalo kad dođemo na kraj validirati snimke s kamere i telefona da potvrdimo broncu.

No, u pregledavanju nastaje problem s drugim marlinom kojeg sam ja izvlačio. Jednostavno je u svim momentima pobjegao iz kadra, u moru ga kamera nije uspjela uhvatit, a vani nije snimljen. Za stolom gdje se pregledavaju kamere je vladao muk. Uspjeli smo pronaći još jednu snimku s mobitela na kojoj se vidi riba, ali dosta loše, pa smo je proslijedili sucima. Muk je trajao vječno dok su pregledavali snimku.

U jednom trenutku jedan od sudaca Dan Jacobs uzviknuo: ​- It is a fucking Blue Marlin! - a mi smo skočili sa stola i izgrlili sve suce i izljubili sutkinje. Sada smo i službeno treći u svijetu. Slavlje je krenulo! Opako i opasno, ali o tome nećemo ovdje…

---

image

Torpedo na udici

---

NEKOME PEH, A NEKOME SREĆA

Na kraju je došao i dan proglašenja pobjednika. Spremali smo se na binu, uzeli smo hrvatsku zastavu i obukli majice s bojama Hrvatske i našeg kluba Giričić. Na bini smo Tibor Mladinić, Pero Šare, Boris Gruica i moja malenkost, Boško Stipoljev.

Završna večer je bila spektakularna, Večera je organizirana kroz 5 - 6 sljedova u neograničenim količinama, velika bina je bila puna sponzora, a prije same bine je bio postavljen ogroman video zid koji je vrtio sve filmove skinute s naših GoPro kamera.

Veliki broj nagrada je dodijeljen - za najstarijeg ribolovca, za žensku ribolovkinju, za najmlađeg ribolovca, za ribolovca s najviše puštenih riba, roosterfish turnir za ekipu pratioca turnira, i još ni sam ne znam što sve ne.

Vatromet je bio veličanstven. Nakon proglašenja prvog mjesta bilo je dosta fotografiranja, međusobnog čestitanja, izmjena kontakata s ekipom iz Kenye koji su odnijeli prvo mjesto. Usto su zadnji dan imali bodovanih osam marlina, što se do tada još nikada nije dogodilo. Naravno da je i njihova posada bila prva u rangu posada (brodova).

A brod s kojim smo mi lovili zadnji dan osvojio je drugo mjesto, bez obzira što nisu lovili jedan dan zbog kvara motora što je, naravno, ogroman uspjeh, jer su jedan dan bili bez bodova.

Susreli smo se i sa Talijanima koje predvodi Roberto. Oni su nastupali pod hrvatskom zastavom, jer su osvojili Komižu 2021. i bili su nam jako blizu. Izgubili su, jer su umjesto snimanja opalili sliku na početku i na kraju puštanja, tako da se zapravo nije vidjela riba.

A kad smo mi došli na red za izaći na binu, nismo uopće bili svjesni što smo sve dobili. Nakon čestitki i fotografiranja s organizatorima, uslijedile su nagrade. Nas četvero nismo sve mogli ponijeti do našeg stola. Bio je tu veliki trofej koji je dobio kapetan, Garmin satovi za svih, Costa očale za svakog od nas, dvije Penn mašine, umjetničke slike, ručnici za plažu, termosice, čudo poklona. Morali smo rastaviti trofej zbog transporta, tako da nam je trebala i jedna dodatna torba za povratak.

Tu su se večer oko 22 sata skoro svi već razišli, a mi smo se tek spremali za vani. Zabava je potrajala do ranih jutarnjih sati, i sunce je već debelo grijalo dok smo skupljali posadu po barovima. Osvajanjem trećeg mjesta na ovom prvenstvu, dobili smo i pozivnicu za Costa OWC 2023. Dakle, Costa Rica vidimo se dogodine!

---

image

Konačni poredak

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dnevnik iz kostarike [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => dnevnik iz kostarike 2 0 20774 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-07-19 07:51:44 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Boško Stipoljev [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-07-19 13:21:33 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2022-07-19 13:15:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 74 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 419 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--ribolov [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [page_title] => Ribolov [menu-meta_description] => Savjetujemo kako loviti lignje, učimo vas kako se love komarča, zubatac, brancin, tuna, i što je big game fishing. Doznajte sve o ribolovnim tehnikama, ribolovnoj opremi i priboru. Što je spinning, a što sabiki i tataki? Kako loviti mušičarenjem, kako panulom, a kako kančanicom? Koje varalice, lignjariće i peškafonda odabrati i kako nabaviti i ispravno staviti mamac za ribolov na udicu? Sve to doznajte na portalu Otvoreno more. [menu-meta_keywords] => ribolov, podvodni ribolov, ribolovne tehnike, ribolovni pribor, lignje, komarča, zubatac, brancin, tuna, big game, spinning, sabiki, tataki, panula, kančanica, udica, mamac za ribolov, podvodna puška, ronjenje, apnea, udičarenje [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/07\/19\/22646244.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/19\/22646246.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/19\/22646248.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/19\/22646250.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/19\/22646252.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/19\/22646254.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/19\/22646256.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/19\/22646258.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/19\/22646260.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/19\/22646262.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/19\/22646264.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/19\/22646266.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/19\/22646268.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/19\/22646270.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/19\/22646272.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/19\/22646274.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/19\/22646276.jpg","\/images\/slike\/2022\/07\/19\/22646664.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Bo\u0161ko Stipoljev, PSD Giri\u010di\u0107","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Iznena\u0111uju\u0107a je snaga kojom se ove ribe bore<\/p>","

Klizna udica je bila efikasna<\/p>","

Timski je rad bio savr\u0161eno uigran<\/p>","

Ljepota do\u017eivljaja bila je neopisiva<\/p>","

Mahi mahi se kao ulov zadr\u017eavao<\/p>","

Pokretljivost i snaga marlina je pri\u010da za sebe<\/p>","

Struna je zbog udice bez kontrakuke cijelo vrijeme trebala biti napeta<\/p>","

Borba je sa svakom ribom do kraja bila ispunjena neizvjesno\u0161\u0107u<\/p>","

Opu\u0161tena je struna bila konkretan izvor neposredne opasnosti<\/p>","

Torpedo na udici<\/p>","

\u010cetvrti je dan bio posebno uspje\u0161an<\/p>","

Borba je bila do kraja sportska<\/p>","

Dok se jedna riba zamarala, ostali je pribor morao van<\/p>","

Triple strike <\/em>su bile slatke muke<\/p>","

Ekipa Giri\u010di\u0107 <\/em>s lijeva u desno: Tibor Mladini\u0107, Pero \u0160are, Boris Gruica i Bo\u0161ko Stipoljev<\/p>","

Pribor je bo na ispitu izdr\u017eljivosti<\/p>","

Kona\u010dni poredak<\/p>","

Svijet voli pobjednike<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1080","hd_22646244_1920.jpg":"1920x1080","k_22646244_1280.jpg":"1280x1280","k_22646244_1024.jpg":"1024x1024","k_22646244_640.jpg":"640x640","k_22646244_480.jpg":"480x480","k_22646244_340.jpg":"340x340","k_22646244_220.jpg":"220x220","o_22646244_1280.jpg":"1280x720","o_22646244_1024.jpg":"1024x576","o_22646244_640.jpg":"640x360","o_22646244_480.jpg":"480x270","o_22646244_340.jpg":"340x191","o_22646244_220.jpg":"220x123","h_22646244_1280.jpg":"1280x854","h_22646244_1024.jpg":"1024x683","h_22646244_640.jpg":"640x427","h_22646244_480.jpg":"480x320","h_22646244_340.jpg":"340x227","h_22646244_220.jpg":"220x147","pp_22646244_1280.jpg":"1280x1628","pp_22646244_1024.jpg":"1024x1303","pp_22646244_640.jpg":"640x814","pp_22646244_480.jpg":"480x611","pp_22646244_340.jpg":"340x432","pp_22646244_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1080","hd_22646246_1920.jpg":"1920x1080","k_22646246_1280.jpg":"1280x1280","k_22646246_1024.jpg":"1024x1024","k_22646246_640.jpg":"640x640","k_22646246_480.jpg":"480x480","k_22646246_340.jpg":"340x340","k_22646246_220.jpg":"220x220","o_22646246_1280.jpg":"1280x720","o_22646246_1024.jpg":"1024x576","o_22646246_640.jpg":"640x360","o_22646246_480.jpg":"480x270","o_22646246_340.jpg":"340x191","o_22646246_220.jpg":"220x123","h_22646246_1280.jpg":"1280x854","h_22646246_1024.jpg":"1024x683","h_22646246_640.jpg":"640x427","h_22646246_480.jpg":"480x320","h_22646246_340.jpg":"340x227","h_22646246_220.jpg":"220x147","pp_22646246_1280.jpg":"1280x1628","pp_22646246_1024.jpg":"1024x1303","pp_22646246_640.jpg":"640x814","pp_22646246_480.jpg":"480x611","pp_22646246_340.jpg":"340x432","pp_22646246_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1440x1080","hd_22646248_1920.jpg":"1920x1080","k_22646248_1280.jpg":"1280x1280","k_22646248_1024.jpg":"1024x1024","k_22646248_640.jpg":"640x640","k_22646248_480.jpg":"480x480","k_22646248_340.jpg":"340x340","k_22646248_220.jpg":"220x220","o_22646248_1280.jpg":"1280x960","o_22646248_1024.jpg":"1024x768","o_22646248_640.jpg":"640x480","o_22646248_480.jpg":"480x360","o_22646248_340.jpg":"340x255","o_22646248_220.jpg":"220x165","h_22646248_1280.jpg":"1280x854","h_22646248_1024.jpg":"1024x683","h_22646248_640.jpg":"640x427","h_22646248_480.jpg":"480x320","h_22646248_340.jpg":"340x227","h_22646248_220.jpg":"220x147","pp_22646248_1280.jpg":"1280x1628","pp_22646248_1024.jpg":"1024x1303","pp_22646248_640.jpg":"640x814","pp_22646248_480.jpg":"480x611","pp_22646248_340.jpg":"340x432","pp_22646248_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1440x1080","hd_22646250_1920.jpg":"1920x1080","k_22646250_1280.jpg":"1280x1280","k_22646250_1024.jpg":"1024x1024","k_22646250_640.jpg":"640x640","k_22646250_480.jpg":"480x480","k_22646250_340.jpg":"340x340","k_22646250_220.jpg":"220x220","o_22646250_1280.jpg":"1280x960","o_22646250_1024.jpg":"1024x768","o_22646250_640.jpg":"640x480","o_22646250_480.jpg":"480x360","o_22646250_340.jpg":"340x255","o_22646250_220.jpg":"220x165","h_22646250_1280.jpg":"1280x854","h_22646250_1024.jpg":"1024x683","h_22646250_640.jpg":"640x427","h_22646250_480.jpg":"480x320","h_22646250_340.jpg":"340x227","h_22646250_220.jpg":"220x147","pp_22646250_1280.jpg":"1280x1628","pp_22646250_1024.jpg":"1024x1303","pp_22646250_640.jpg":"640x814","pp_22646250_480.jpg":"480x611","pp_22646250_340.jpg":"340x432","pp_22646250_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1440x1080","hd_22646252_1920.jpg":"1920x1080","k_22646252_1280.jpg":"1280x1280","k_22646252_1024.jpg":"1024x1024","k_22646252_640.jpg":"640x640","k_22646252_480.jpg":"480x480","k_22646252_340.jpg":"340x340","k_22646252_220.jpg":"220x220","o_22646252_1280.jpg":"1280x960","o_22646252_1024.jpg":"1024x768","o_22646252_640.jpg":"640x480","o_22646252_480.jpg":"480x360","o_22646252_340.jpg":"340x255","o_22646252_220.jpg":"220x165","h_22646252_1280.jpg":"1280x854","h_22646252_1024.jpg":"1024x683","h_22646252_640.jpg":"640x427","h_22646252_480.jpg":"480x320","h_22646252_340.jpg":"340x227","h_22646252_220.jpg":"220x147","pp_22646252_1280.jpg":"1280x1628","pp_22646252_1024.jpg":"1024x1303","pp_22646252_640.jpg":"640x814","pp_22646252_480.jpg":"480x611","pp_22646252_340.jpg":"340x432","pp_22646252_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1440x1080","hd_22646254_1920.jpg":"1920x1080","k_22646254_1280.jpg":"1280x1280","k_22646254_1024.jpg":"1024x1024","k_22646254_640.jpg":"640x640","k_22646254_480.jpg":"480x480","k_22646254_340.jpg":"340x340","k_22646254_220.jpg":"220x220","o_22646254_1280.jpg":"1280x960","o_22646254_1024.jpg":"1024x768","o_22646254_640.jpg":"640x480","o_22646254_480.jpg":"480x360","o_22646254_340.jpg":"340x255","o_22646254_220.jpg":"220x165","h_22646254_1280.jpg":"1280x854","h_22646254_1024.jpg":"1024x683","h_22646254_640.jpg":"640x427","h_22646254_480.jpg":"480x320","h_22646254_340.jpg":"340x227","h_22646254_220.jpg":"220x147","pp_22646254_1280.jpg":"1280x1628","pp_22646254_1024.jpg":"1024x1303","pp_22646254_640.jpg":"640x814","pp_22646254_480.jpg":"480x611","pp_22646254_340.jpg":"340x432","pp_22646254_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1080","hd_22646256_1920.jpg":"1920x1080","k_22646256_1280.jpg":"1280x1280","k_22646256_1024.jpg":"1024x1024","k_22646256_640.jpg":"640x640","k_22646256_480.jpg":"480x480","k_22646256_340.jpg":"340x340","k_22646256_220.jpg":"220x220","o_22646256_1280.jpg":"1280x720","o_22646256_1024.jpg":"1024x576","o_22646256_640.jpg":"640x360","o_22646256_480.jpg":"480x270","o_22646256_340.jpg":"340x191","o_22646256_220.jpg":"220x123","h_22646256_1280.jpg":"1280x854","h_22646256_1024.jpg":"1024x683","h_22646256_640.jpg":"640x427","h_22646256_480.jpg":"480x320","h_22646256_340.jpg":"340x227","h_22646256_220.jpg":"220x147","pp_22646256_1280.jpg":"1280x1628","pp_22646256_1024.jpg":"1024x1303","pp_22646256_640.jpg":"640x814","pp_22646256_480.jpg":"480x611","pp_22646256_340.jpg":"340x432","pp_22646256_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1080","hd_22646258_1920.jpg":"1920x1080","k_22646258_1280.jpg":"1280x1280","k_22646258_1024.jpg":"1024x1024","k_22646258_640.jpg":"640x640","k_22646258_480.jpg":"480x480","k_22646258_340.jpg":"340x340","k_22646258_220.jpg":"220x220","o_22646258_1280.jpg":"1280x720","o_22646258_1024.jpg":"1024x576","o_22646258_640.jpg":"640x360","o_22646258_480.jpg":"480x270","o_22646258_340.jpg":"340x191","o_22646258_220.jpg":"220x123","h_22646258_1280.jpg":"1280x854","h_22646258_1024.jpg":"1024x683","h_22646258_640.jpg":"640x427","h_22646258_480.jpg":"480x320","h_22646258_340.jpg":"340x227","h_22646258_220.jpg":"220x147","pp_22646258_1280.jpg":"1280x1628","pp_22646258_1024.jpg":"1024x1303","pp_22646258_640.jpg":"640x814","pp_22646258_480.jpg":"480x611","pp_22646258_340.jpg":"340x432","pp_22646258_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_22646260_1920.jpg":"1920x1080","k_22646260_1280.jpg":"1280x1280","k_22646260_1024.jpg":"1024x1024","k_22646260_640.jpg":"640x640","k_22646260_480.jpg":"480x480","k_22646260_340.jpg":"340x340","k_22646260_220.jpg":"220x220","o_22646260_1280.jpg":"1280x852","o_22646260_1024.jpg":"1024x682","o_22646260_640.jpg":"640x426","o_22646260_480.jpg":"480x319","o_22646260_340.jpg":"340x226","o_22646260_220.jpg":"220x146","h_22646260_1280.jpg":"1280x854","h_22646260_1024.jpg":"1024x683","h_22646260_640.jpg":"640x427","h_22646260_480.jpg":"480x320","h_22646260_340.jpg":"340x227","h_22646260_220.jpg":"220x147","pp_22646260_1280.jpg":"1280x1628","pp_22646260_1024.jpg":"1024x1303","pp_22646260_640.jpg":"640x814","pp_22646260_480.jpg":"480x611","pp_22646260_340.jpg":"340x432","pp_22646260_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x3413","hd_22646262_1920.jpg":"1920x1080","k_22646262_1280.jpg":"1280x1280","k_22646262_1024.jpg":"1024x1024","k_22646262_640.jpg":"640x640","k_22646262_480.jpg":"480x480","k_22646262_340.jpg":"340x340","k_22646262_220.jpg":"220x220","o_22646262_1280.jpg":"1280x2275","o_22646262_1024.jpg":"1024x1820","o_22646262_640.jpg":"640x1137","o_22646262_480.jpg":"480x853","o_22646262_340.jpg":"340x604","o_22646262_220.jpg":"220x391","h_22646262_1280.jpg":"1280x854","h_22646262_1024.jpg":"1024x683","h_22646262_640.jpg":"640x427","h_22646262_480.jpg":"480x320","h_22646262_340.jpg":"340x227","h_22646262_220.jpg":"220x147","pp_22646262_1280.jpg":"1280x1628","pp_22646262_1024.jpg":"1024x1303","pp_22646262_640.jpg":"640x814","pp_22646262_480.jpg":"480x611","pp_22646262_340.jpg":"340x432","pp_22646262_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1079","hd_22646264_1920.jpg":"1920x1080","k_22646264_1280.jpg":"1280x1280","k_22646264_1024.jpg":"1024x1024","k_22646264_640.jpg":"640x640","k_22646264_480.jpg":"480x480","k_22646264_340.jpg":"340x340","k_22646264_220.jpg":"220x220","o_22646264_1280.jpg":"1280x719","o_22646264_1024.jpg":"1024x575","o_22646264_640.jpg":"640x359","o_22646264_480.jpg":"480x269","o_22646264_340.jpg":"340x191","o_22646264_220.jpg":"220x123","h_22646264_1280.jpg":"1280x854","h_22646264_1024.jpg":"1024x683","h_22646264_640.jpg":"640x427","h_22646264_480.jpg":"480x320","h_22646264_340.jpg":"340x227","h_22646264_220.jpg":"220x147","pp_22646264_1280.jpg":"1280x1628","pp_22646264_1024.jpg":"1024x1303","pp_22646264_640.jpg":"640x814","pp_22646264_480.jpg":"480x611","pp_22646264_340.jpg":"340x432","pp_22646264_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1079","hd_22646266_1920.jpg":"1920x1080","k_22646266_1280.jpg":"1280x1280","k_22646266_1024.jpg":"1024x1024","k_22646266_640.jpg":"640x640","k_22646266_480.jpg":"480x480","k_22646266_340.jpg":"340x340","k_22646266_220.jpg":"220x220","o_22646266_1280.jpg":"1280x719","o_22646266_1024.jpg":"1024x575","o_22646266_640.jpg":"640x359","o_22646266_480.jpg":"480x269","o_22646266_340.jpg":"340x191","o_22646266_220.jpg":"220x123","h_22646266_1280.jpg":"1280x854","h_22646266_1024.jpg":"1024x683","h_22646266_640.jpg":"640x427","h_22646266_480.jpg":"480x320","h_22646266_340.jpg":"340x227","h_22646266_220.jpg":"220x147","pp_22646266_1280.jpg":"1280x1628","pp_22646266_1024.jpg":"1024x1303","pp_22646266_640.jpg":"640x814","pp_22646266_480.jpg":"480x611","pp_22646266_340.jpg":"340x432","pp_22646266_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1079","hd_22646268_1920.jpg":"1920x1080","k_22646268_1280.jpg":"1280x1280","k_22646268_1024.jpg":"1024x1024","k_22646268_640.jpg":"640x640","k_22646268_480.jpg":"480x480","k_22646268_340.jpg":"340x340","k_22646268_220.jpg":"220x220","o_22646268_1280.jpg":"1280x719","o_22646268_1024.jpg":"1024x575","o_22646268_640.jpg":"640x359","o_22646268_480.jpg":"480x269","o_22646268_340.jpg":"340x191","o_22646268_220.jpg":"220x123","h_22646268_1280.jpg":"1280x854","h_22646268_1024.jpg":"1024x683","h_22646268_640.jpg":"640x427","h_22646268_480.jpg":"480x320","h_22646268_340.jpg":"340x227","h_22646268_220.jpg":"220x147","pp_22646268_1280.jpg":"1280x1628","pp_22646268_1024.jpg":"1024x1303","pp_22646268_640.jpg":"640x814","pp_22646268_480.jpg":"480x611","pp_22646268_340.jpg":"340x432","pp_22646268_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1079","hd_22646270_1920.jpg":"1920x1080","k_22646270_1280.jpg":"1280x1280","k_22646270_1024.jpg":"1024x1024","k_22646270_640.jpg":"640x640","k_22646270_480.jpg":"480x480","k_22646270_340.jpg":"340x340","k_22646270_220.jpg":"220x220","o_22646270_1280.jpg":"1280x719","o_22646270_1024.jpg":"1024x575","o_22646270_640.jpg":"640x359","o_22646270_480.jpg":"480x269","o_22646270_340.jpg":"340x191","o_22646270_220.jpg":"220x123","h_22646270_1280.jpg":"1280x854","h_22646270_1024.jpg":"1024x683","h_22646270_640.jpg":"640x427","h_22646270_480.jpg":"480x320","h_22646270_340.jpg":"340x227","h_22646270_220.jpg":"220x147","pp_22646270_1280.jpg":"1280x1628","pp_22646270_1024.jpg":"1024x1303","pp_22646270_640.jpg":"640x814","pp_22646270_480.jpg":"480x611","pp_22646270_340.jpg":"340x432","pp_22646270_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1438","hd_22646272_1920.jpg":"1920x1080","k_22646272_1280.jpg":"1280x1280","k_22646272_1024.jpg":"1024x1024","k_22646272_640.jpg":"640x640","k_22646272_480.jpg":"480x480","k_22646272_340.jpg":"340x340","k_22646272_220.jpg":"220x220","o_22646272_1280.jpg":"1280x958","o_22646272_1024.jpg":"1024x766","o_22646272_640.jpg":"640x479","o_22646272_480.jpg":"480x359","o_22646272_340.jpg":"340x254","o_22646272_220.jpg":"220x164","h_22646272_1280.jpg":"1280x854","h_22646272_1024.jpg":"1024x683","h_22646272_640.jpg":"640x427","h_22646272_480.jpg":"480x320","h_22646272_340.jpg":"340x227","h_22646272_220.jpg":"220x147","pp_22646272_1280.jpg":"1280x1628","pp_22646272_1024.jpg":"1024x1303","pp_22646272_640.jpg":"640x814","pp_22646272_480.jpg":"480x611","pp_22646272_340.jpg":"340x432","pp_22646272_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1079","hd_22646274_1920.jpg":"1920x1080","k_22646274_1280.jpg":"1280x1280","k_22646274_1024.jpg":"1024x1024","k_22646274_640.jpg":"640x640","k_22646274_480.jpg":"480x480","k_22646274_340.jpg":"340x340","k_22646274_220.jpg":"220x220","o_22646274_1280.jpg":"1280x719","o_22646274_1024.jpg":"1024x575","o_22646274_640.jpg":"640x359","o_22646274_480.jpg":"480x269","o_22646274_340.jpg":"340x191","o_22646274_220.jpg":"220x123","h_22646274_1280.jpg":"1280x854","h_22646274_1024.jpg":"1024x683","h_22646274_640.jpg":"640x427","h_22646274_480.jpg":"480x320","h_22646274_340.jpg":"340x227","h_22646274_220.jpg":"220x147","pp_22646274_1280.jpg":"1280x1628","pp_22646274_1024.jpg":"1024x1303","pp_22646274_640.jpg":"640x814","pp_22646274_480.jpg":"480x611","pp_22646274_340.jpg":"340x432","pp_22646274_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2595","hd_22646276_1920.jpg":"1920x1080","k_22646276_1280.jpg":"1280x1280","k_22646276_1024.jpg":"1024x1024","k_22646276_640.jpg":"640x640","k_22646276_480.jpg":"480x480","k_22646276_340.jpg":"340x340","k_22646276_220.jpg":"220x220","o_22646276_1280.jpg":"1280x1730","o_22646276_1024.jpg":"1024x1384","o_22646276_640.jpg":"640x865","o_22646276_480.jpg":"480x648","o_22646276_340.jpg":"340x459","o_22646276_220.jpg":"220x297","h_22646276_1280.jpg":"1280x854","h_22646276_1024.jpg":"1024x683","h_22646276_640.jpg":"640x427","h_22646276_480.jpg":"480x320","h_22646276_340.jpg":"340x227","h_22646276_220.jpg":"220x147","pp_22646276_1280.jpg":"1280x1628","pp_22646276_1024.jpg":"1024x1303","pp_22646276_640.jpg":"640x814","pp_22646276_480.jpg":"480x611","pp_22646276_340.jpg":"340x432","pp_22646276_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1800x1200","hd_22646664_1920.jpg":"1920x1080","k_22646664_1280.jpg":"1280x1280","k_22646664_1024.jpg":"1024x1024","k_22646664_640.jpg":"640x640","k_22646664_480.jpg":"480x480","k_22646664_340.jpg":"340x340","k_22646664_220.jpg":"220x220","o_22646664_1280.jpg":"1280x853","o_22646664_1024.jpg":"1024x682","o_22646664_640.jpg":"640x426","o_22646664_480.jpg":"480x320","o_22646664_340.jpg":"340x226","o_22646664_220.jpg":"220x146","h_22646664_1280.jpg":"1280x854","h_22646664_1024.jpg":"1024x683","h_22646664_640.jpg":"640x427","h_22646664_480.jpg":"480x320","h_22646664_340.jpg":"340x227","h_22646664_220.jpg":"220x147","pp_22646664_1280.jpg":"1280x1628","pp_22646664_1024.jpg":"1024x1303","pp_22646664_640.jpg":"640x814","pp_22646664_480.jpg":"480x611","pp_22646664_340.jpg":"340x432","pp_22646664_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 419 [name] => Ribolov [alias] => ribolov [description] => [parent] => 417 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"417","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2018-11-16 09:18:21","customparams_modified":"2018-11-16 09:18:21","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 0 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7656572 Threads: 6 Questions: 1554575848 Slow queries: 4738716 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111312375 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 34 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '0' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /om/ribolov ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 419 [name] => Ribolov [alias] => ribolov [parent] => 417 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /om/ribolov ) ) [link] => /om/ribolov/nasa-ekipa-otkriva-kojim-je-priborom-ulovila-broncu-na-svjetskom-prvenstvu-u-big-gameu-1209571 [printLink] => /om/ribolov/nasa-ekipa-otkriva-kojim-je-priborom-ulovila-broncu-na-svjetskom-prvenstvu-u-big-gameu-1209571?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 249644 [name] => Big Game Fishing [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => big-game-fishing [link] => /tag/big-game-fishing ) [1] => stdClass Object ( [id] => 498956 [name] => big game [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => big-game [link] => /tag/big-game ) [2] => stdClass Object ( [id] => 150053 [name] => kostarika [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kostarika [link] => /tag/kostarika ) [3] => stdClass Object ( [id] => 684968 [name] => svjetsko prvenstvo u big game ribolovu [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-07-19 15:16:39 [main_article_id] => 0 [alias] => svjetsko-prvenstvo-u-big-game-ribolovu [link] => /tag/svjetsko-prvenstvo-u-big-game-ribolovu ) [4] => stdClass Object ( [id] => 676120 [name] => PSD Giričić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-05-02 14:54:25 [main_article_id] => 0 [alias] => psd-giricic [link] => /tag/psd-giricic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dnevnik iz kostarike [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Naša ekipa otkriva kojim je priborom ulovila broncu na Svjetskom prvenstvu u big game ribolovu: Riba je luda totalno, skače, leti po zraku, brod šija... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-22-05-07-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/19/22646244.jpg [galleryCount] => 18 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Boško Stipoljev, PSD Giričić [mainImageDesc] =>

Iznenađujuća je snaga kojom se ove ribe bore

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/19/22646244.jpg [title] =>

Iznenađujuća je snaga kojom se ove ribe bore

Boško Stipoljev, PSD Giričić ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/19/22646246.jpg [title] =>

Klizna udica je bila efikasna

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/19/22646248.jpg [title] =>

Timski je rad bio savršeno uigran

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/19/22646250.jpg [title] =>

Ljepota doživljaja bila je neopisiva

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/19/22646252.jpg [title] =>

Mahi mahi se kao ulov zadržavao

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/19/22646254.jpg [title] =>

Pokretljivost i snaga marlina je priča za sebe

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/19/22646256.jpg [title] =>

Struna je zbog udice bez kontrakuke cijelo vrijeme trebala biti napeta

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/19/22646258.jpg [title] =>

Borba je sa svakom ribom do kraja bila ispunjena neizvjesnošću

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/19/22646260.jpg [title] =>

Opuštena je struna bila konkretan izvor neposredne opasnosti

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/19/22646262.jpg [title] =>

Torpedo na udici

) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/19/22646264.jpg [title] =>

Četvrti je dan bio posebno uspješan

) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/19/22646266.jpg [title] =>

Borba je bila do kraja sportska

) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/19/22646268.jpg [title] =>

Dok se jedna riba zamarala, ostali je pribor morao van

) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/19/22646270.jpg [title] =>

Triple strike su bile slatke muke

) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/19/22646272.jpg [title] =>

Ekipa Giričić s lijeva u desno: Tibor Mladinić, Pero Šare, Boris Gruica i Boško Stipoljev

) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/19/22646274.jpg [title] =>

Pribor je bo na ispitu izdržljivosti

) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/19/22646276.jpg [title] =>

Konačni poredak

) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/07/19/22646664.jpg [title] =>

Svijet voli pobjednike

) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Cijelo vrijeme planiranja imali smo jednu veliku nedoumicu, da li nositi naš ribolovni pribor ili koristiti što bude tamo na brodu. Nakon detaljne analize slijedi zaključak: dosta brodova ima svu super opremu, ali jedan broj brodova ima jako lošu opremu, tako da nosimo sve svoje.

Tražimo štapove koji su pola popping pola trolling, što naravno ne postoji, ali tražimo najsličnije. Nakon kraće potrage uspijevamo kompletirati dovoljno pribora, tako da je avantura napokon mogla početi.

PRVI DOJMOVI

Kako nitko od nas nije imao iskustva s trollingom na ribe kao što su marlin, sailfish, mahi-mahi, odlučili smo se za dva dana treninga na različitim brodovima s različitim posadama, da vidimo kako to ide i da što kvalitetnije pokušamo savladati tehniku. I tu smo napravili, možda i jedinu, pogrešnu odluku.

Agent preko kojega smo našli smještaj nas je uvjerio da osim kuće koju renta ima i četiri broda za big game ture, no ispalo je da brodovi nisu njegovi, nego da će nam ih iznajmiti preko agencije. Tako smo rezervirali brodove Bertram 36 za prvi dan, a Custom 46 za drugi dan treninga, pa je nekako došao i trenutak kad je trebalo napokon poći u tu avanturu.

Krećemo na aerodrome s kuferima i dvije tube sa štapovima koje je trebalo prijaviti kao ribolovnu opremu, što se smatra posebnom prtljagom. A kad smo sletjeli u Panamu, ide iznenađenje - nema signala, nema roaminga. Pokušavamo zamijeniti kartice, ali bezuspješno. Kupujemo rum i whiskey za sljedećih 10 dana, ali smo se preračunali, jer je zaliha nestala već nakon tri dana.

---

image

Svijet voli pobjednike

---

Napokon slijećemo u San Jose, glavni grad Costa Rice, prolazimo imigraciju i čekamo prtljagu. Lagani grč u trbuhu, ali napokon ugledamo kufere, a na owersized odjelu vidimo i tube sa štapovima. Sve je stiglo, odahnuli smo.

Uzimamo rezervirani rent-a-car i krećemo prema smještaju za prvu noć. Dolazimo do kapije, kod koji smo dobili otvara vrata i ulazimo u ogromno zdanje bez plana, sobe bez prozora, zidovi s bodljikavom žicom. Nekako se pokušavamo naviknut na temperaturu i vlažnost, te nakon večere u lokalnom restoranu odlazimo na spavanje.

Ujutro krećemo prema Queposu u laganini razgledavanje. Posjetili smo centar San Josea, a onda i Teatro Nacionale, popili kavu i krenuli prema jugu. Čim smo izašli iz grada sve je pozelenilo. Oko podne padaju prve slike s krokodilima, pa nastavljamo prema Playa Heradura i idemo posjetiti Marina Los Suenos.

Dolaskom na prilaz marini vidimo kako kroz krošnje palmi viri nekoliko stotina tuna towera. Nevjerojatan prizor, ogroman broj velikih prekrasnih brodova. Šetamo kroz Marinu i uzimamo predah u lokalnom baru uz rum i pogled na gomilu prelijepih brodova.

Nastavljamo vožnju obalom preko mjesta Jaco i dolazimo u Quepos – Marina Pez Vela. Počinje pljusak, toliko jak da ne možemo doći do auta. I tako je bilo i svakoga sljedećeg dana oko 17-18 sati. Sat-dva pada kiša, sve osvježi i brzo se osuši.

Nekako smo ipak uspjeli probiti do kuće, preuzeli ključeve i vratili se u Marinu na večeru. Odlična hrana, jako puno sirove ribe u raznim kombinacijama i dobro vino uvijek su dobitna kombinacija, a kako je naš član Pero ugostitelj, problema oko izbora s menija nije bilo. Tu večer smo lagano posložili opremu i pripremili se za sutrašnji prvi ribolovni trening-dan.

---

image

Ekipa Giričić s lijeva u desno: Tibor Mladinić, Pero Šare, Boris Gruica i Boško Stipoljev

---

PRVI TRENING

Danas smo na Bertramu 36 imena Reel In, brodu iz 90-ih godina s dva motora. S užasom otkrivamo da brod nema sonder! Kao, šta će im sonder kad se lovi u vožnji? Alooo???

Kapetan i dva mornara su bili spremni na offshore full day fishing, ali nisu očekivali ovakva četiri lika s 1000 pitanja još prije isplovljavanja. Kroz razgovor zaključujemo da ćemo pokušati prvo s njihovom opremom. Multiplikatori, role i tvrdi štapovi koje su oni imali nismo uspjeli pripitomiti, pa i nismo imali neke rezultate.

Nekako kačimo prvog sailfisha oko 2 sata, te još jednog sailfisha oko 3 sata. Krećemo prema kraju i analiziramo događaje. Riba je luda totalno, skače, leti po zraku, brod šija, vozi za ribom, stalno treba namotavati i držati krenu napetom.

Oprema je teška i nezgodna, čini nam se da bi trebali probati s našim štapovima. Računam da smo taj prvi trening-dan izgubili najmanje 11 riba i kad smo išli doma znali smo manje nego kad smo krenuli.

DRUGI TRENING I PROBLEMI

Drugog dana smo na brodu Custom 46 imena Caribsea. To je drveni plastificirani brod starije gradnje s jednim motorom. Posada nas malo čudno gleda, jer smo dovukli sve štapove i torbu s opremom, ali se ne bune. Nakon malo uhodavanja oko 11 udara prva riba, i tako je krenulo. Ide druga, treća, četvrta…

Ključna stvar kod ove vrste ribolova je uočiti da je riba udarila mamac. Naime, ponekad je u pitanju jako mali udarac koji smo ošteti mamac, nakon čega ga riba više neće uzeti. ​Ajmo malo pojasnit neke stvari čitateljima.

Dakle, u Tihom oceanu smo i lovimo ribe koje imaju mač ili sablju, i love na način da ubiju ribu udarcem te sablje, okrenu se pa odozdo progutaju ribu koja mrtva slobodno tone. Naravno ako nešto od navedenoga nije ispunjeno, ništa od gutanja. I taj okret traje 6-8 sekundi.

---

image

Borba je bila do kraja sportska

------
image

Dok se jedna riba zamarala, ostali je pribor morao van

------
image

Triple strike su bile slatke muke

---

Naš je zadatak bio postaviti ješku, ribu ballyhoo, tako da prilikom trollinga izgleda kao da je živa. Oči se vade sa cjevčicom, a ispod glave se stavlja olovo koje se veže unakrsno kroz oči s tankim silikonskim konopom. Mali kljun se dodatno skine.

Inače ballyhoo ribe su duge 25-30 cm i dolaze zapakirane iz Amerike. Pokazale su se kao vrlo izdržljive i otporne u trollingu.

Udice koje nemaju kontra kuku se provuku iza konopa kojom je vezano olovo. Na drugom kraju je omča koja se kači na kopču sa zogulinom vezanom na shock leader koji se na kraju spaja sa žutom fluorescentnom krenom. Za taj spoj ima više čvorova, ali uglavnom ga treba uplesti, i to treba dobro utrenirati prije odlaska na ribolov. A žuta kričava krena je zbog toga da se bolje vidi i da brže skuži s kojega je štapa, što se u slučaju triple strikea pokazalo neophodnim.

ŽICA JE RJEŠENJE

Mašine su otvorene i sad ide najveća mudrost - kako zaustaviti izvlačenje krene iz mašine s otvorenom špulom u trollingu, a da sve ostane toliko mekano da i pri najslabijem udarcu ribe kočnica prokliže, tako da ješka počne slobodno tonuti nakon što bude ubijena udarcem sablje?

Sve ovo do sad smo čuli od Darija, Điđija, Jakova, Bore, Saše, Bojana, i to do detalja. Priča je uvijek bila ista:

- Svi ste cili život na moru, brzo ćete skužiti kako se lovi- i bili su u pravu.

Nakon što se dobije udarac, broji se do 8, zatvara se špulu, nakon čega slijedi najbrže moguće namotavanja. Pritom se često u prvih par sekundi i ne znaš je li riba na udici, jer ribe voze 40-50 milja doslovno u svim pravcima. A udica bez kontra kuke ispada bez problema ako krena nije stalno napeta.

---

image

Klizna udica je bila efikasna

------
image

Timski je rad bio savršeno uigran

------
image

Ljepota doživljaja bila je neopisiva

---

Naravno da treba imati i osjećaj za kačenje ribe, ali smo to jako brzo svladali. Vadili smo od malih špara do velikih tuna, skoro pa sve između. Štapovi su radili perverzno dobro, mašine top! Gušt na kvadrat! Ali vratimo se na veliku mudrost, kako zaustaviti krenu iz otvorene špule?

Lokalni ribolovci za to koriste kopče, koje inače drže krenu na širilicama. Kada su u trollingu, krenu naviju par krugova da ne može kliziti kroz kopču, nego u slučaju sile pušta kopča. To i nije toliko loše, ali ta kopča nije za to predviđena i nema mogućnost toliko finog podešavanja koliko bi mi htjeli.

Jedna od opcija je bila držati štap u ruci i krenu na prstu, na što su lokalci poludjeli zato što je to vrlo opasno kad udari velika riba, no mi smo svejedno pokušavali tako neko vrijeme. Naime u moru je stalno 5 - 7 štapova, nas je 4, vanjska temperature je od 35° - 47°, a nismo baš ni spavali previše. U mnogim je trenucima sve izgledalo kao mission imposibile.

Imamo Darijeve kopčice za fino štelanje, što nije loše, ali nije ni najbolje. Pokušavamo njihovu kopču namjestiti na najmekše i onda takvu poslati priko tiramola na vrh širilice, pa ispadne, pa ispadne… Pa tako 12-13 puta, za poludjeti.

Oni love na tvrdo i nemaju s tim problema, osim što gube ribe da i ne znaju kako i koliko.

Ah, da ne zaboravim, osim 5 - 7 štapova u moru, svi imaju i po dva velika dreggera koja glume jato ribe i oni se ne mijenjaju baš često. Sposobniji tu zakače ballyhooa s bakrenom žicom, jer ne smije biti udica, i po dva teasera koji se jako često mijenjaju.

A kod svakog udarca ribe, pošto se vozi krmom, sve to ide vani i onda ponovo sve u more. Ima posla, ali uigrana ekipa to odradi u tren oka. E sad, spomenuo sam bakrenu žicu koju ne koriste samo za ješku nego na nekim štapovima i za fermat krenu, ali utvrdo!

---

image

Mahi mahi se kao ulov zadržavao

------
image

Pokretljivost i snaga marlina je priča za sebe

---

Probali smo i mi lagano s tom bakrenom žicom. Imali su dvije vrste tih žica, mekšu i tvrđu pa smo malo po malo otkrili dobitnu kombinaciju. Mekša žica u duplo do pred vrh, pa unjulo pod kutom od 47°. ​Bingo! Koja je prošla, ta se i ulovila!

SUPER MARIO

A onda je došlo i otvaranje natjecanja u Parador resortu. Standarda ceremonija verifikacije od prijava natjecatelja preko izvlačenje brodova za sva četiri dana do provjera GoPro kamera.

I sutra napokon prvi ribolovni dan. Adrenalin na 300! Ne znamo gdje bi prije gledali… Tražimo naš brod, Tres Amigos. To je brod lokalne gradnje firme Maverick, drvenjak, kompletno plastificiran. Nalazimo ga i na njemu upoznajemo kapetana Glena i mornara Maria.

To je manji brod i ima samo jednog mornara - pomoćnog ribara dok veći brodovi imaju po dvojicu. Kapetan Glen je lik koji ne preza ni pred čim i ne obraća pažnju ni na koga i ni na što, ako nije u njegovoj glavi. Mi govorimo, ali njega to ništa ne interesira. Mi smo gringosi koji ništa ne znaju, a on je Kapetan!

Uzeo je svojih dvadesetak cigara, kaže Mario da mu je to mjera. A brod fenomenalan, kakva gradnja… Novi motor unutra, sve tip-top! Mario sve sam radi bez da mu se kaže. Čim netko pomisli na nešto, on je već to napravio - čudo, Super Mario!

Super Mario je bio voljan i pokazati nam par stvari koje su nas interesirale, a nismo bili načisto što i kako. A start je bio odličan - Hrvatska i Giričić zastava na širilicama, vozimo 25 milja… Ludilo!

Ponijeli smo nešto za jesti i piti, ali se to pokazalo suvišnim, jer su svi brodovi bili potpuno opremljeni s hranom i pićem. Super Mario je u jednom momentu izvadio voće, dinja, cata, avokado, toliko hladno da je bilo na granici zamrzavanja, toliko dobro da nemam riječi za opisati.

Inače svi brodovi odmah u portu pale generatore i zamrzivači rade for gas, a unutra klima na 18°C, pa kad se par puta uđe i izađe, može se odmah na traumatologiju. Cijeli dan je bilo +40°, a kad smo došli u porat smrklo se nebo, kiša, kao da će nebo pasti na zemlju.

Super Mario nas je posjedao u brod da ne pokisnemo, s tim da smo mi najprije ugasili klimu, a zatim je vezao brod. Putem je sve izglancao, tako da je brod bio kao iz dućana i onda ide vrh. Mario vadi kišobran i penje se na fly po kapetana, a ovaj sa cigarom u ustima lagano niz skale. Kišobran je čitav poviše njega, a Super Mario, naravno, mokar kao miš. Kakvo strahopoštovanje!

A za 20 minuta je sve bilo suho, upravo nevjerojatno. Toga smo dana ulovili samo tri ribe i osvojili 600 bodova.

---

image

Borba je sa svakom ribom do kraja bila ispunjena neizvjesnošću

------
image

Opuštena je struna bila konkretan izvor neposredne opasnosti

---

GALEBOVI MOLE BOGA

Drugog ribolovnog dana smo na brodu Frenzy koji je takoder Maverick, brod lokalne gradnje. Frenzy je bingo. Svi ga poštuju, jer dobro lovi. Vlasnik broda je Slovenac Saško, odličan ribolovac, inače poznat po Mass cipelama. Brod je odlično opremljen, i posada je uhodana. Saško nije tu, ali kapetan je odlučan i samouvjeren:

- Let's go!

Bio je to odličan dan, kombinirali smo naše i njihove štapove, i shvatili smo da smo ona dva trening-dana potpuno promašili temu. Oni ljudi pojma nisu imali što rade. Na naše pitanje kapetanu zašto ne idemo tamo gdje su galebovi, iskočio im je upitnik poviše glave.

Kaže nam mornar: - Možda u Hrvatskoj galebovi idu tamo zbog ribe, srdele, ali ovo je Tihi ocean. Tu vam je sve drugačije.

Pokušali smo objasnit kako velika riba tjera malu, pa mala spašava živu glavu i bježi prema površini gdje je čekaju galebovi, tako da po galebovima mi znamo da je onda dolje i velika riba. Bez rezultata… Zaključili smo da u nas galebovi jedu srdelu, a u njih idu molit Boga.

No, ispalo je da dečki iz Frenzya itekako dobro znaju da to nije tako i da treba gledat njihove galebove, za koje ni ne znam kako se zovu. Imaju vrhunske sondere i sonde, jer znaju da gdje je zadiv tu je i riba, a vide i ribu i znaju naći malu ribu. Odlični su i vole objasnit kako stvari idu, tako da smo puno smo naučili od ekipe s Frenzya.

Zaboravili smo prije spomenut da je i svaki dan vaganje ribe. Sailfish i marlin su se prema propozicijama puštali, dok su se tuna i mahi mahi vadili i bodovali po kilogramu. Svakog dana je bilo par mahi mahi riba, koje su se obavezno i spremale za večeru.

Inače je lov toga drugoga dana bio sasvim dobar. Polako smo ulazili u igru sve opasnije.

---

image

Pribor je bo na ispitu izdržljivosti

---

POKLOPLJENE POŠTE

Trećeg ribolovnog dana smo dobili brod Three Brothers, iz devedesetih godina prošlog stoljeća. Kad ga je Pero vidio došlo mu je loše jer se sjetio loših iskustava sa svojim u driftu, iako smo osvojili drugo mjesto na državnom prvenstvu u Poreču i lovili ogromne tune 200+ s takvim istim. Meni je brod dobar, ali je ispalo da ovaj kapetan jako malo zna i, naravno, misli da je najpametniji. Nismo se proslavili, samo iživcirali

Kod isplovljavanja smo naišli na Vitamin Sea koji se vraćao u luku s jednim motorom. To je bio naš brod za sutra. Sve su nam lađe potonule, jer smo očekivali zamjenski brod koji je u pravilu znatno lošiji od ostalih. No, četvrtog dana ipak imamo brod Vitamin Sea, Tiara 40.

Ovaj brod nije iz ovoga porta i nismo mogli dobiti informacije kakav je, samo su rekli da misle da nije loš. Mi smo pola noći bili u nedoumici kako nastupiti danas prema kapetanu. Naime, običaji su da se daje tip i to je lijepo napisano u propozicijama, ovisno o veličini broda, 32-36 ft 200USD, 36-40ft 200-300USD, 40-46ft 400+USD.

Običaj je da se da više od tog propisanog broja, ali koliko i kad, prije ili iza, to moramo odlučiti mi. Odluka je pala da se čeka isplovljavanje, pa da se vidi kakav je špirijus prema kome će se i vladati. A dobra vibra špirijus i AC/DC su nas i doveli do toga gdje smo sada.

Dakle, držimo se onoga u čemu smo najbolji! Cilj je pojaviti se u prvih 10 u svijetu. To je prva stranica, drugu nitko ni ne gleda.

Prošli smo tri broda, tri ribolovna dana, skupili znanje i sad smo potpuno spremni! S druge strane, ovaj naš brod nije bio na moru jedan dan, što znači da mu je to jedan dan bez bodova, zbog čega ima jako male šanse da napravi neki ozbiljniji rezultat.

---

image

Struna je zbog udice bez kontrakuke cijelo vrijeme trebala biti napeta

---

Kako ih uopće motivirati? Parama? Ma nema šanse… Mi smo tim, odličan tim, i ako uspijemo s njima napraviti tim onda imamo rezultat! Moramo vidjeti kako dišu, ali prije svega mogu li voziti? Što je uopće bio kvar motora? Ili se pregrijao, ili je turbina prozviždala, ili oboje. U svakom slučaju, nema brzog popravka. Dolazimo na brod ranije nego inače. Lagano, oprezno kao mačka oko vruće kaše.

Upoznajemo mornare. Dečki su sasvim OK i žao im je što nisu mogli na more jučer, pa su tako izgubili dragocjene bodove.

Evo i kapetana. Na prvi moment nisam bio oduševljen. Pitam ga koji je bio kvar, a on kaže da se ništa ne sekiram, da je cijev turbine pukla i da su stavili novu. Zvuči dobro. Kapetan nas pita tko je kapetan i gdje ćemo? Pero se hvata za glavu:

- Di on to nas pita, a mi nemamo pojma…

Ali ja vadim mobitel i otvaram Navionics, pa mu govorim gdje smo što ulovili, sve po danima. Kapetan se smješka i vodi me do plotera gdje vidim da ima markirane slične pozicije, tako da i on sugerira lokaciju koja se poklapa s našom. Odmah mi je rekao da ima i rezervni položaj 8 milja dalje ako tu ne bude išlo.

TRIJUMF U FINALU

A kad smo došli na lokaciju, za razliku od prijašnjih dana, nije bilo ni jednog broda oko nas. Prva riba je praktički odmah udarila i kapetan je trenutno usporio. No, iza puštanja ribe smo se odmah dogovorili da nakon što dobijemo ribu na štap obavezno nastavi voziti, jer ova riba lovi u jatu i sigurno ih okolo ima još, pa su nam i šanse da imamo multistrike veće.

---

image

Četvrti je dan bio posebno uspješan

---

To je jako brzo urodilo plodom, pa smo imali pa smo imali triple strike i sve tri ribe su uredno dovučene do broda, puštene i bodovane. Nakon toga Boris kači marlina s kojim je borba potrajala, pa je i ta riba na kraju puštena. Imali smo još nekoliko sailfiha, a onda i meni udara marlin.

Borba je trajala oko pola sata, a činilo se kao vječnost. Baš me dobro izmučio. U jednom momentu smo samo stali, sve nategnuto i samo sam čekao kako će nešto puknuti. Vrh štapa je bio doslovno u moru, ruka mi je otpala, ali je nakon puštanja odmah sve prošlo.

Nastavljamo kačiti sailfishe, jednog za drugim. Stalno se nešto vadi, i sad je već 14:50. Slavimo broj riba, ali ne znamo ni približno rezultat.

Opet spuštamo opremu i odmah ide riba, dižemo i puštamo još dva sailfisha. Odličan skor! Završava i taj zadnji ribolovni dan, kupimo opremu i krećemo prema kraju. Ima sat i pol vožnje do marine Pez Vela. Znamo da smo skupili puno bodova, ali su osjećaji pomiješani, predviđanja neizvjesna…

Putem gatamo koji bi mogli biti s obzirom na broj ulovljene ribe. Naše nade su bile da budemo u prvih 10. I na nekih desetak milja od kraja, kapetanu na radio stanicu dolazi informacija da smo na trećem mjestu. Zastajemo u nevjerici a onda slijedi euforija, čudo… Neopisivo, pjevamo, slavimo… Još nam je ostalo kad dođemo na kraj validirati snimke s kamere i telefona da potvrdimo broncu.

No, u pregledavanju nastaje problem s drugim marlinom kojeg sam ja izvlačio. Jednostavno je u svim momentima pobjegao iz kadra, u moru ga kamera nije uspjela uhvatit, a vani nije snimljen. Za stolom gdje se pregledavaju kamere je vladao muk. Uspjeli smo pronaći još jednu snimku s mobitela na kojoj se vidi riba, ali dosta loše, pa smo je proslijedili sucima. Muk je trajao vječno dok su pregledavali snimku.

U jednom trenutku jedan od sudaca Dan Jacobs uzviknuo: ​- It is a fucking Blue Marlin! - a mi smo skočili sa stola i izgrlili sve suce i izljubili sutkinje. Sada smo i službeno treći u svijetu. Slavlje je krenulo! Opako i opasno, ali o tome nećemo ovdje…

---

image

Torpedo na udici

---

NEKOME PEH, A NEKOME SREĆA

Na kraju je došao i dan proglašenja pobjednika. Spremali smo se na binu, uzeli smo hrvatsku zastavu i obukli majice s bojama Hrvatske i našeg kluba Giričić. Na bini smo Tibor Mladinić, Pero Šare, Boris Gruica i moja malenkost, Boško Stipoljev.

Završna večer je bila spektakularna, Večera je organizirana kroz 5 - 6 sljedova u neograničenim količinama, velika bina je bila puna sponzora, a prije same bine je bio postavljen ogroman video zid koji je vrtio sve filmove skinute s naših GoPro kamera.

Veliki broj nagrada je dodijeljen - za najstarijeg ribolovca, za žensku ribolovkinju, za najmlađeg ribolovca, za ribolovca s najviše puštenih riba, roosterfish turnir za ekipu pratioca turnira, i još ni sam ne znam što sve ne.

Vatromet je bio veličanstven. Nakon proglašenja prvog mjesta bilo je dosta fotografiranja, međusobnog čestitanja, izmjena kontakata s ekipom iz Kenye koji su odnijeli prvo mjesto. Usto su zadnji dan imali bodovanih osam marlina, što se do tada još nikada nije dogodilo. Naravno da je i njihova posada bila prva u rangu posada (brodova).

A brod s kojim smo mi lovili zadnji dan osvojio je drugo mjesto, bez obzira što nisu lovili jedan dan zbog kvara motora što je, naravno, ogroman uspjeh, jer su jedan dan bili bez bodova.

Susreli smo se i sa Talijanima koje predvodi Roberto. Oni su nastupali pod hrvatskom zastavom, jer su osvojili Komižu 2021. i bili su nam jako blizu. Izgubili su, jer su umjesto snimanja opalili sliku na početku i na kraju puštanja, tako da se zapravo nije vidjela riba.

A kad smo mi došli na red za izaći na binu, nismo uopće bili svjesni što smo sve dobili. Nakon čestitki i fotografiranja s organizatorima, uslijedile su nagrade. Nas četvero nismo sve mogli ponijeti do našeg stola. Bio je tu veliki trofej koji je dobio kapetan, Garmin satovi za svih, Costa očale za svakog od nas, dvije Penn mašine, umjetničke slike, ručnici za plažu, termosice, čudo poklona. Morali smo rastaviti trofej zbog transporta, tako da nam je trebala i jedna dodatna torba za povratak.

Tu su se večer oko 22 sata skoro svi već razišli, a mi smo se tek spremali za vani. Zabava je potrajala do ranih jutarnjih sati, i sunce je već debelo grijalo dok smo skupljali posadu po barovima. Osvajanjem trećeg mjesta na ovom prvenstvu, dobili smo i pozivnicu za Costa OWC 2023. Dakle, Costa Rica vidimo se dogodine!

---

image

Konačni poredak

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Boško Stipoljev, PSD Giričić
Boško Stipoljev, PSD Giričić

Iznenađujuća je snaga kojom se ove ribe bore


Klizna udica je bila efikasna


Timski je rad bio savršeno uigran


Ljepota doživljaja bila je neopisiva


Mahi mahi se kao ulov zadržavao


Pokretljivost i snaga marlina je priča za sebe


Struna je zbog udice bez kontrakuke cijelo vrijeme trebala biti napeta


Borba je sa svakom ribom do kraja bila ispunjena neizvjesnošću


Opuštena je struna bila konkretan izvor neposredne opasnosti


Torpedo na udici


Četvrti je dan bio posebno uspješan


Borba je bila do kraja sportska


Dok se jedna riba zamarala, ostali je pribor morao van


Triple strike su bile slatke muke


Ekipa Giričić s lijeva u desno: Tibor Mladinić, Pero Šare, Boris Gruica i Boško Stipoljev


Pribor je bo na ispitu izdržljivosti


Konačni poredak


Svijet voli pobjednike

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/om/ribolov/nasa-ekipa-otkriva-kojim-je-priborom-ulovila-broncu-na-svjetskom-prvenstvu-u-big-gameu-1209571 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d7b2067ab27b83c7bc58f5562cd9d50cd5a80c3e [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Na%C5%A1a+ekipa+otkriva+kojim+je+priborom+ulovila+broncu+na+Svjetskom+prvenstvu+u+big+game+ribolovu%3A+Riba+je+luda+totalno%2C+ska%C4%8De%2C+leti+po+zraku%2C+brod+%C5%A1ija...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fom%2Fribolov%2Fnasa-ekipa-otkriva-kojim-je-priborom-ulovila-broncu-na-svjetskom-prvenstvu-u-big-gameu-1209571 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fom%2Fribolov%2Fnasa-ekipa-otkriva-kojim-je-priborom-ulovila-broncu-na-svjetskom-prvenstvu-u-big-gameu-1209571 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => dnevnik iz kostarike [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM

dnevnik iz kostarikeNaša ekipa otkriva kojim je priborom ulovila broncu na Svjetskom prvenstvu u big game ribolovu: Riba je luda totalno, skače, leti po zraku, brod šija...

Piše Boško Stipoljev
19. srpnja 2022. - 15:15

Cijelo vrijeme planiranja imali smo jednu veliku nedoumicu, da li nositi naš ribolovni pribor ili koristiti što bude tamo na brodu. Nakon detaljne analize slijedi zaključak: dosta brodova ima svu super opremu, ali jedan broj brodova ima jako lošu opremu, tako da nosimo sve svoje.

Tražimo štapove koji su pola popping pola trolling, što naravno ne postoji, ali tražimo najsličnije. Nakon kraće potrage uspijevamo kompletirati dovoljno pribora, tako da je avantura napokon mogla početi.

PRVI DOJMOVI

Kako nitko od nas nije imao iskustva s trollingom na ribe kao što su marlin, sailfish, mahi-mahi, odlučili smo se za dva dana treninga na različitim brodovima s različitim posadama, da vidimo kako to ide i da što kvalitetnije pokušamo savladati tehniku. I tu smo napravili, možda i jedinu, ...

15. svibanj 2024 00:05