StoryEditorOCM

MORSKA ZIMSKAMalo inovativnosti oko ješke: Kako od mekane srdele napraviti trajnu kobasicu koja će ribama pokvariti, a vama uljepšati dan

Piše Boris BULIĆ/MAX FISHING
28. studenog 2022. - 08:11

Srdela je jedna od izuzetno lovnih ješki, i praktički nezaobilazna u svakom ozbiljnijem ribolovu. Većina ribe srdelu na udici napada s posebnim tekom i to iz više razloga. Ponajprije, srdela ima tečno, mekano i ukusno meso pri čemu je njen miris teško usporediv s mirisima ostalih animalnih ješki. Osim toga hranjiva vrijednost srdele je detalj zbog kojeg se nalazi na samom vrhu ribljeg menija. Naime, najveći broj riba, pogotovo u hladnijem periodu oko svakog obroka na nesvjesnoj razini detaljno kalkulira, izračunavajući u djeliću sekunde potencijalnu dobit konzumacijom obroka. Ukoliko su procjene da će energija uložena u kretanje prema obroku, eventualan lov i na kraju ugriz i probavu biti veća od dobijene energije, riba od obroka u pravilu odustaje.

To je ona poznata...

27. siječanj 2023 03:30