StoryEditorOCM

NA SVIM KIOSCIMAU prodaji je novi broj Otvorenog mora: vodimo vas besplatno na nautički sajam u Zagrebu

Piše OM
3. veljače 2024. - 09:58

Sezona sajmova je krenula, Otvoreno more donosi prvu reportažu iz Dusseldorfa gdje se okupila krema svjetske nautike. Vojska od 214 tisuća posjetitelja iz 120 zemalja promarširala je izložbenim halama tijekom devet dana održavanja. U gužvi se često mogao čuti hrvatski glas, dijelom gastarbajtera dijelom nautičkih turista iz domovine. Među 18 hrvatskih izlagača zabilježili smo i dva i pol hrvatska štanda. Uz mućki gliser Pelagosa 33 i malu flotu od tri SuperRiba, kao poluhrvate možemo računati i kaštelanska plovila Rand koja se iz marketinških razloga prodaju pod danskom zastavom.

Uz predstavljanje ovogodišnjih noviteta iz Njemačke čitatelji Otvorenog mora na dar dobivaju i ulaznicu za nautički sajam u Zagrebu koji se otvara 14. veljače.

image

Kupon za besplatan ulazak

Ljubiteljima plovidbe donosimo neuobičajeni vodič za đitu duž albanske obale, izazov za odvažne vrijedan truda. Plovidbu opasnim područjima Crvenog mora komentiraju naši poznati stručnjaci za pomorstvo s osvrtom na ratni dodatak koji bi navodno trebao ublažiti stres od potencijalne opasnosti. Kakvo je stanje u Jadranu otkriva nam direktor sigurnosti Plovputa Ivan Karin uz dragocjene savjete za sve nautičare. Da bi ljeti sve bilo u redu, nužno je tijekom zime voditi računa o stanju broda, pa donosimo popis stvari za provjeru.

Uz savjete za ribolov Šime Duvančića donosimo test Skilsa 35, izvrsnoga norveškoga krstaša s krovom dizajniranim za Mediteran. Iz novoga broja preporučujemo pomorsku kroniku Marijana Žuvića, kolumne Tonke Alujević, Ede Šegvića, Damira Višića, Alena Solde i još mnogo toga što Otvoreno more čini najpoželjnijom revijom za sve ljubitelje mora i plovidbe.

image

Novi broj Otvorenog mora

27. travanj 2024 19:04